PersoonijkTips

Afvallen door vaak te fietsen op de elektrische fiets

Afvallen door vaak te fietsen op de elektrische fiets
841views

Natuurlijk kan je afvallen als je geregeld een flink stuk gaat fietsen. Bewegen om af te vallen is goed! Op een gewone fiets kan je je meer inspannen en zal je ook calorieën verbranden. Maar waarom zou je dat niet op een e-bike kunnen? Je pakt een e-bike wat sneller dan je grotere afstanden moet fietsen omdat je op zo’n fiets ongeveer 25 kilometer per uur kan halen. Je maakt hierdoor meer kilometers dan op een gewone fiets, en jouw lichaam is dus langer aan het bewegen waardoor je calorieën verbrandt.

 

Met een e-bike maak je snel meer kilometers

Je compenseert hierdoor het verschil met de inspanning op een gewone fiets. Het is dus zo dat afvallen door te fietsen op een e-bike ongeveer gelijk staat als afvallen door te fietsen op een gewone fiets.

Voor de duidelijkheid, onder een elektrische fiets ook wel e-bike genoemd, wordt een fiets met trapondersteuning bedoelt. Je fietst nog steeds zelf maar je krijgt ondersteuning. Je hebt dus altijd de wind in de rug.

 

De e-bike voor woon en werk verkeer

Als je naar je werk gaat in de auto heb je vaak te maken met files. Dit veroorzaakt stress en ergernis. Waarom ga je niet op de fiets naar je werk? Je hebt je portie dagelijkse beweging te pakken en je fietst in sneller naar je werk zonder tijd te verliezen met wachten in een file. Als je vaak met het openbaar vervoer naar je werk gaat, weet je ook dat je vaak te maken krijgt met vertragingen of zelfs met treinen die opeens helemaal niet rijden. Je wint tijd door lekker de elektrische fiets te pakken.

 

Gezondheidsklachten

Een e-bike kan je weer bewegingsvrijheid geven. Heb je gauw last van blessures dan is de elektrische fiets een uitkomt. Je kan zelf de trapondersteuning regelen en heerlijk buiten zijn door een lange fietstocht te maken. Als je gezondheidsklachten hebt kan je door de hulp die de ondersteuning je geeft toch geregeld bewegen, wat je gezondheid alleen maar ten goede komt.

 

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens het fietsen op een e-bike?

Hoeveel calorieën je verbrandt met fietsen is lastig te zeggen. Het hangt onder andere af van je gewicht, hoe hard je fietst, of je mee- of tegenwind hebt en de afstand die je aflegt. Laten we een schatting maken. Stel je fietst op een stadfiets en trapt lekker door. De snelheid die je haalt ligt dan rond de 20 kilometer per uur. Met een gewicht van 70 kilo verbrand je ongeveer 591 calorieën als je een uur fietst. Op dezelfde snelheid een uur fietsen verbrand je op een e-bike rond de 260 calorieën. Je verbrandt dus in dezelfde tijd onder dezelfde omstandigheden ongeveer de helft aan calorieën. Je zal dus een langer tochtje moeten maken wil je hetzelfde aantal calorieën willen verbranden. Pak je de e-bike wat vaker voor andere doeleinden, dan zal je dus ook meer verbranden en afvallen.

 

Ben je op zoek naar de beste elektrische fiets 2020 en wil je graag een e-bike aanschaffen maar is jouw budget niet zo groot? Kijk eens op Amslod.nl. Deze fabrikant verkoopt elektrische fietsen met een hoge korting. Je bent vaak tot 40% goedkoper uit. Voor Amslod consumenten ervaringen en Amslod.nl klanten ervaringen, klik je op de linkjes.

Leave a Response