Tips

De gezondste stoelen in een kantoor

De gezondste stoelen in een kantoor
77views

We weten allemaal dat het niet goed voor je is om te lang te zitten. Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Zitten wordt in verband gebracht met nekklachten, rugklachten, het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en veel zitten werkt ook obesitas in de hand. Het is dus verstandig om gedurende de dag niet al te veel te zitten, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. De meeste mensen hebben een zittend beroep en als je al de hele dag zit, kun je dat het best zo gezond mogelijk doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bureaumeubels van MV Kantoor Dit zijn de gezondste stoelen voor op kantoor.

Zitten of staan

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kantoren waarin het gebruikelijk is dat mensen niet de hele dag zitten, maar tussendoor ook staan. Dit kan met een zogenaamd zit-sta bureau, waarbij je de hoogte van het bureau makkelijk kunt verstellen, zodat je zitten en staan kunt afwisselen. De hele dag zitten is namelijk niet goed voor je, maar datzelfde geldt voor de hele dag staan.

Verstelbaar

Wanneer je stoelen voor de volledige onderneming moet aanschaffen, kun je geen rekening houden met iedereens verschillende lichaamslengte. Voor een gezonde zithouding is het namelijk nodig dat je voeten op de grond kunnen rusten. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor stoelen die makkelijk verstelbaar zijn. Ook is het voor de gezondheid van je collega’s een goed idee als de stoel automatisch meebeweegt met de bewegingen van degene die op de stoel zit. Dit is bij de hoofdsteun en armleuningen vooral belangrijk. Idealiter kies je ook voor stoelen waarbij je de keuze hebt om de armleuningen wel of niet uit te klappen.

Ergonomisch

Kies voor kantoormeubelen die ergonomisch gevormd zijn. Dit betekent dat er een zekere bolling zit in de rugleuning, waardoor jouw collega’s of werknemers geen rugklachten kunnen ontwikkelen wanneer ze langere tijd op de stoel moeten zitten.

Goedgekeurd door de ARBO?

Kijk eens even of de stoelen die je op het oog hebt ook goedgekeurd zijn door de ARBO. Zo weet je zeker dat jouw werknemers straks op een gezonde stoel zitten. Stoelen die goedgekeurd zijn door de ARBO zijn vaak iets duurder, maar dat is het wel helemaal waard.

Neem verantwoordelijkheid

Wacht dus niet langer en ga op zoek naar de beste stoelen, want als je de hele dag zit is het belangrijk om op je gezondheid te letten. Zo neem jij als ondernemer verantwoordelijkheid voor jezelf en je werknemers

Leave a Response