Tips

Dit is de betekenis van Black Friday!

434views

Eind november is het zover. Black Friday! Dit betekent veel online en offline shoppen voor de allerbeste deals. Black Friday is dan ook een perfect moment om inkopen te doen voor kerst, sinterklaas of nieuwe inkopen. Maar wat is eigenlijk de betekenis van Black Friday? Je leest het in dit artikel. 

Wat betekent Black Friday?

Black Friday markeert – in de VS – de vrijdag na Thanksgiving en is dus het begin van het kerst inkoopseizoen. Tijdens deze periode gaan massa’s mensen op zoek naar de beste kerstcadeaus. Hier spelen retailers slim met interessante deals. Kortingen kunnen soms wel oplopen tot 90%! 

Tijdens Black Friday kan je als consument dus profiteren van al deze geweldige aanbiedingen. De kortingen in Nederland zijn vaak bij lange na niet zo hoog als in Amerika, maar gelden vaak wel op de nieuwste collectie.

Hoe is de naam ‘Black Friday’ ontstaan?

Er bestaan meerdere theorieën over het ontstaan van Black Friday. Volgens sommigen is Black Friday ontstaan door het warenhuis Macy’s. In het jaar 1924 organiseerde deze winkel voor het eerst een Thanksgiving Day in New York. Met deze campagne spoorde het warenhuis consumenten aan om op de dag na Thanksgiving hun kerstinkopen te doen. Er werden waanzinnige kortingen gegeven om zoveel mogelijk mensen naar de winkel te trekken. Ook over de naam ‘Black Friday’ zijn meerdere verhalen. De meest voor de hand liggende verklaring is de volgende. Doordat er in 1964 een enorme drukte en verkeerschaos ontstond in Philadelphia sprak het politiekorps die dag van een ‘Black Friday’.

 

Wat is dan Cyber Monday?

Cyber Monday is de tegenhanger van Black Friday. Tijdens de maandag na Black Friday kan je de laatste ‘restjes’ met een nóg hogere korting online kopen. Tegenwoordig vind je in Nederland op Black Friday en op Cyber Monday geweldige deals bij webshops. Kijk bijvoorbeeld op supersales.nl

Leave a Response