Persoonijk

Dit is de manier om te stoppen met het drinken van alcohol

525views

Er zijn steeds meer mensen die besluiten om tijdelijk of soms zelfs permanent te stoppen met het drinken van alcohol. Dat kan verschillende redenen hebben. Bij de meeste mensen is het zo dat zij het simpelweg doen voor hun gezondheid. Het is immers een stuk gezonder om niet te drinken, ook al drink je slechts één keer in de week een paar drankjes. Daarom is het voor iedereen zeker aan te raden om eens te stoppen met drinken. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je jezelf eens uitdaagt om iets wat door de jaren heen zo gewoon is geworden ineens uit je leven te verbannen. 

Dit is niet alleen gezond voor je lichaam, maar het is ook goed voor je mentale gezondheid. Dat komt vooral doordat je streng voor jezelf moet zijn om een lange tijd niet te drinken. Daarom is het niet voor iedereen even makkelijk om dit voor elkaar te krijgen, maar als je echt je best doet, moet het zeker lukken. Wel is het dan van belang om op zoek te gaan naar manieren om het wat minder moeilijk te maken om niet te drinken. Het is per persoon erg verschillend op welke manier zij dit het best kunnen doen. 

Vind een manier om jezelf af te leiden van de neiging om te drinken

Veel mensen die proberen om te stoppen met het drinken van alcohol hebben hier grote moeite mee. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar een manier om het afkicken alcohol een stukje makkelijker te maken. Hierdoor klinkt het niet drinken van alcohol ineens erg serieus, maar eigenlijk is het natuurlijk wel zo dat je aan het afkicken bent. Mensen die aan het afkicken zijn van bepaalde middelen doen er verstandig aan om iets te bedenken om henzelf af te leiden van de neiging naar hetgeen waar zij mee stoppen. Als je bijvoorbeeld altijd een biertje dronk wanneer je thuis kwam na je werk, kan het erg lastig zijn om dit niet te doen. Het is dan slim om bijvoorbeeld een rondje te gaan hardlopen of iets anders te doen zodat je niet gaat drinken. Op deze manier word je langzaam maar zeker een stuk gezonder. 

Praat met andere mensen met soortgelijke ervaringen

Voor mensen die moeite hebben met het afkicken van een bepaald middel, kan het erg fijn zijn om hier met anderen over te praten. Daarom is het zeker aan te raden om op zoek te gaan naar anderen die soortgelijke ervaringen als jou hebben. Het hoeft hierbij niet per se te gaan om het afkicken van alcohol, je kunt hierbij bijvoorbeeld ook denken aan afkicken wiet. Dit is namelijk een soortgelijk proces als het afkicken van alcohol en daarom kan het erg nuttig zijn om tips uit te wisselen. Er zijn namelijk er veel verschillende manieren waarop je jezelf kunt afleiden van de drang om te drinken. Daarom kan het fijn zijn om inzicht te krijgen in de manier waarop iemand anders dit heeft gedaan. 

Leave a Response