Tips

Dit is waarom de schoenen van Hoka One zo populair zijn

298views

Misschien heb je nog nooit van Hoka One gehoord, maar deze schoenen zijn populair onder trailrunners en andere soorten lopers vanwege de goede kwaliteiten die de schoen bezit. Goede hardloopschoenen kiezen is niet makkelijk, zeker met het brede aanbod aan schoenen. De schoenen van Hoka One hebben een goede demping en stabiliteit en zijn bovendien voor allerlei soorten lopers verkrijgbaar. Hieronder lees je meer over deze kenmerken en waarom het de Hoka One schoenen zo populair maakt.

Demping

Een van de belangrijke aspecten van de Hoka One schoenen is de demping. Een goede demping in hardloopschoenen zorgt ervoor dat schokken bij het lopen beter worden opgevangen en je minder snel klachten krijgt aan je knieën, enkels en voeten. Je kunt de Hoka One schoenen online bestellen, waarbij je een schoen koopt die zowel een hele goede demping bevat in de middenzool en daarnaast ook licht van gewicht is. De demping van de Hoka One schoen is wel 2,5 keer beter dan bij een gewone hardloopschoen. Bij andere schoenen met veel demping kan de schoen juist zwaarder worden, maar dat is bij de Hoka One niet het geval.

Stabiliteit en flexibiliteit

Een ander kenmerk van de Hoka One is dat de voorvoet van de schoen wat breder is. Hierdoor heeft je voet meer ruimte in de schoen en staan deze stabieler op de grond. De zool van de Hoka One is van flexibel materiaal met een licht bolle vorm. Tijdens het lopen wordt het afwikkelen van de voet hierdoor verbeterd en heb je een minimaal contact met de grond. Het lopen gaat hierdoor niet alleen soepeler, maar je kunt ook veel efficiënter lopen. De Hoka One is een schoen die vanwege deze eigenschappen erg populair is onder lopers van middellange en lange afstanden.

Breed aanbod

Waar Hoka in de eerste plaats met name schoenen in het assortiment had voor trailrunners en ultralopers, is het assortiment van het merk nu flink uitgebreid. Hierdoor zijn er schoenen voor allerlei type lopers beschikbaar en kun je de Hoka One schoen kiezen die het beste bij jou past. De Hoka One is er voor mannen en voor vrouwen, voor hardlopen op een hardloopbaan, op asfalt en voor trailrunnen  in de natuur. Welk type loper je ook bent, de kans is groot dat er een Hoka One schoen is die bij jou past.

 

Leave a Response