Wonen

Zo richt je je studio efficiënt in

Zo richt je je studio efficiënt in
407views

Het inrichten van een nieuwe studio is leuk, maar spannend. Niemand heeft immers zin om weer van dat ene meubel af te komen als het niet bevalt en dus is het fijn om gelijk in één keer spullen aan te schaffen. En dat kan nog best lastig zijn met de beperkte ruimte die je hebt! Er zijn gelukkig wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij de inrichting van je woning. In dit artikel zetten we ze voor je op een rij.

De juiste vloer kiezen

Uiteraard heb je een vloer nodig voor je woning. Het lijkt misschien simpel, maar je hebt ontzettend veel keus. Ga voor vloerbedekking, laminaat, PVC, of wat dacht je van een vinylvloertje? Zeker deze laatste optie is erg makkelijk om te leggen. Welke vorm vloer je ook kiest, houd niet alleen rekening met je eigen smaak, maar ook met de inrichting en ruimte van je studio. Een lichtere vloer maakt de ruimte namelijk optisch groter.

Denk na over kleur en verlichting

Het kiezen van de kleuren voor je woning is een belangrijke keuze. Opnieuw verven is namelijk een vervelend klusje! Om de ruimte groter te laten lijken, kun je dus het beste kiezen voor lichte kleuren, zoals wit, beige en pasteltinten. De juiste verlichting is daarnaast erg belangrijk voor je studio! Het is aan te raden om te kiezen voor een plafondlamp, om ruimte op de vloer te behouden voor andere spullen. Of kies bijvoorbeeld voor een lampjesslinger om een gezellige sfeer te creëren.

Voorkom te veel meubels in je woning

Uiteraard heb je meubels nodig voor je studio. Omdat je maar beperkte ruimte hebt, is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies koopt. Kies voor een bank die je kunt omtoveren tot een bedbank en maak gebruik van kasten die je kunt afsluiten om een rustigere sfeer te creëren. Ook een spiegel laat de ruimte wat groter ogen! Voordat je allerlei online bestellingen plaatst, loont het om langs te gaan bij de kringloopwinkel. Hier vind je heel wat producten die nog in goede staat zijn, of na een opknapbeurt nog prima te gebruiken zijn. Met een laag budget kom je zo een heel eind.

Het belang van de juiste gordijnen

Bij het kopen van de uitzet voor je studio zullen gordijnen waarschijnlijk niet als eerste in je opkomen. Toch is het belangrijk om de juiste gordijnen te kiezen. Het is namelijk wel zo fijn om jezelf even helemaal af te kunnen sluiten van de buitenwereld als je daar behoefte aan hebt, zonder dat mensen nog steeds naar binnen kunnen gluren. Kies voor mooie gordijnen die je ’s ochtends open kunt zwaaien, of jaloezieën die je precies kunt afstellen op de juiste lichtinval.

Gebruik scheidingswanden

Met weinig ruimte is opbergruimte essentieel! Wees hierin creatief, want je hebt waarschijnlijk veel meer mogelijkheden dan je denkt. Denk aan opbergbakken onder je bed, planken aan de muur en gebruik ook vooral de hoogte van je woning. Zorg er eventueel voor dat je studio niet op één grote ruimte lijkt door gebruik te maken van een scheiding, zo lijkt de ruimte ook minder rommelig. Gebruik een scheidingswand, gordijn of kamerscherm om de verschillende delen van je studio van elkaar te splitsen.

Leave a Response