PersoonijkTipsWonen

Drie tips om je interieur op te leuken

Drie tips om je interieur op te leuken
938views

Er is een grote kans dat je veel tijd hebt besteed aan het kopen van meubels toen je eindelijk je eigen plekje kreeg. Je hebt toen de perfecte bank, tafel en stoelen uitgekozen. Alle grote meubels in je huis zijn dus heel erg mooi, maar toch mist er nog iets. Wat er precies mist weet je niet, maar het lijkt erop alsof er nog net niet de sfeer is die jij wel zo graag wilde. Op dat moment weet je vaak zelf ook niet hoe je het kan oplossen. Daarom staan hieronder drie tips die jou kunnen helpen om de sfeer in je kamer op te fleuren.

Zet planten en bloemen neer

De eerste tip is om planten en bloemen in je huis neer te zetten. Het begrip ‘planten en bloemen’ kan je heel breed opvatten. Je kan bijvoorbeeld een boeket in een vaas op je eettafel zetten. De vrolijke kleuren van deze bloemen kunnen al veel goed doen voor de sfeer in je huis. Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden voor het plaatsen van bloemen en planten. Je kan bijvoorbeeld planten voor je raam zetten. Ook kan je een plankje ophangen en hier cactussen op zetten. Het voordeel van cactussen en vetplantjes is dat ze niet zo veel water nodig hebben. Ook kan je een echte kamerplant van groot formaat ergens neerzetten voor de sfeer. Dit is vaak een klein boompje.

Hang iets aan de muur

De tweede tip is om je muren op te vrolijken. Niet al je meubels zijn hoog genoeg om de hele muur te bedekken, dus is het nodig om ook zelf die grote lege vlaktes op te vullen. Er zijn heel veel mogelijkheden om dingen aan de muur te hangen. Je kan bijvoorbeeld een schilderij kopen en dat ophangen. Ook kan je zelf een schilderij schilderen en dat aan de muur bevestigen. Ook kun je bijvoorbeeld een foto op canvas laten afdrukken. Een andere mogelijkheid is om heel veel foto’s te laten afdrukken en in lijstjes te doen. Zo kun je een hele fotomuur creëren. Ook kan je bijvoorbeeld iets anders ophangen. Misschien heb je wel een scratch map? Dit is een wereldkaart van groot formaat waarop je kan aangeven in welke landen je al geweest bent. Ook dit kan een hele mooie opvulling van de muur zijn.

Zorg voor meer kleur

Vaak kiezen mensen die hun interieur aan het bedenken zijn bij de grote meubels voor wat standaard kleuren, zoals grijs, zwart, bruin of wit. Deze kleuren staan heel mooi in een ruimte, maar om wat meer sfeer te creëren kan het helpen om wel wat meer kleur aan te brengen. Dit hoeft dan niet voor de grote meubels te zijn, maar dit kunnen ook de accessoires zijn. Als je bijvoorbeeld een grijze bank hebt, kan het heel leuk staan om hier gekleurde kussentjes op te leggen. Laat de kleur die je gekozen hebt voor de kussens dan ook weer terugkomen in wat kaarsjes, potjes en andere accessoires. Zo creëer je een gezellige sfeer, alleen maar door wat meer kleur in je interieur te laten voorkomen.

Leave a Response