AmbitieHappinessPersoonijkTips

Wat voor reistypes zijn er?

Wat voor reistypes zijn er?
1.04Kviews

Veel mensen vinden het heerlijk om af en toe eens op vakantie te gaan. De bestemming kan dan in Nederland, in Europa of zelfs op een ander continent zijn, maar reizen is natuurlijk fantastisch! Je kan natuurlijk voor een nachtje op reis gaan, maar je reis kan ook veel langer duren. Het ligt er allemaal aan wat jouw wensen zijn. In ieder geval gaan de meeste mensen op reis voor hun ontspanning en om even te ontsnappen aan je eigen wereld. Echter, binnen deze ontspanning zijn er alsnog veel verschillende reistypes. Hieronder staan er een aantal omschreven.

De nietsdoener

Het eerste reistype is degene die lekker naar een all-inclusive hotel gaat of naar iets vergelijkbaars. De nietsdoener is een perfecte omschrijving voor deze persoon. In de ochtend worden ligbedjes aan het zwembad geclaimd, waar hij de hele dag op ligt. Het enige waarvoor hij bij het zwembad weggaat, is om te eten. Daarna kan je de nietsdoener gewoon weer terugvinden op het ligbedje of in het zwembad. Het enige waarvoor de nietsdoener wellicht het hotel verlaat, is om het plaatselijke stadje te bekijken. Verder is aan het zwembad en het strand liggen het enige wat de nietsdoener doet.

De avonturier

De avonturier gaat het liefst zo veel mogelijk van de omgeving verkennen. De avonturier heeft misschien wel een overnachtingsplaats, maar het kan ook zo zijn dat hij steeds van onderkomen wisselt. Het hele gebied waar de avonturier overnacht wordt compleet ontdekt. Alle stadjes worden bekeken, net als alle historische bouwwerken. Daarnaast wordt er nog een boottocht gemaakt, gaat hij nog op een tour en wordt ook in de plaatselijke natuur nog een wandeling gemaakt. Ook voor extreme activiteiten is de avonturier altijd in, dus parasailen, skydiven of bungeejumpen is een goede optie.

De natuurliefhebber

Daarnaast zijn er nog de natuurvakantiegangers, ook wel de natuurliefhebbers. Deze mensen gaan op vakantie om van de natuur te genieten. De vakantie is dan ook vaak erg sportief, want er wordt veel gewandeld en gefietst. Op deze manier kan je namelijk het meeste van de natuur zien. Ook kom je zo op plekjes waar je met de auto misschien niet zo snel zou komen. Er zijn heel erg veel hikes die naar een heel erg mooi eindpunt leiden. In Noorwegen kan je bijvoorbeeld hiken naar hele mooie uitzichtpunten bij de fjorden. Dit zijn plekken waar je met ander vervoer dan de voet niet kunt komen.

De combinatie

Er zijn ook heel veel mensen die op reis gaan om van alles wat te doen. Zij gaan een dag aan het zwembad liggen, gaan vervolgens een stadje verkennen en de dag erna een wandeling maken naar een mooi uitzichtpunt. De combinatie is vooral fijn voor mensen die van heel veel verschillende dingen houden. Ook als je met een groep reist met mensen die verschillende interesses hebben, dan kan het heel fijn zijn om verschillende soorten activiteiten te combineren.

Leave a Response