Tips

Een dubbele fietstas kopen 

457views

Je bent op zoek naar informatie over een dubbele fietstas. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van dubbele fietstassen en waar moet je op letten bij de aanschaf? In dit artikel meer informatie hierover!

Wat is een dubbele fietstas? 

Een dubbele fietstas is geschikt om te plaatsen over de bagagedrager van je fiets. Voor elke fiets is wel een geschikt formaat te vinden. Een dubbele fietstas bestaat uit twee tassen. De ene tas hangt aan de rechterkant en de ander aan de linkerkant van de bagagedrager. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de fietstas halverwege de rit van de fiets valt, omdat deze stevig bevestigd is aan de drager. 

Voordelen van een dubbele fietstas 

Het grote voordeel van het gebruiken van een dubbele fietstas dat je meer spullen kunt vervoeren. Dit is voornamelijk handig voor mensen die geen auto tot hun beschikking hebben en daardoor alle boodschappen op de fiets moeten doen. Daarnaast blijf je in evenwicht tijdens het fietsen wanneer je het gewicht van de spullen gelijkwaardig over de tassen verdeeld. Dubbele fietstassen zijn geschikt voor alle fietsen. Door de komst van elektrische fietsen is het een stuk makkelijker geworden om met deze fietstassen de fietsen. Dit omdat ze bij gebruik van een gewone stadsfiets nogal zwaar kunnen zijn. 

Waar op letten bij aanschaf dubbele fietstas? 

Dubbele fietstassen zijn beschikbaar in verschillende modellen en prijsklassen. Bij goedkope dubbele fietstassen geldt vaak goedkoop is duurkoop. Het is daarom aan te raden om te investeren in een goede set fietstassen die lang meegaat. Als je de fietstassen vaak gebruikt dan heb je duur fietstassen er zo uit. Helemaal als de aanschaf van dubbele fietstassen ervoor zorgt dat je minder vaak de auto pakt.


Welk model je moet kiezen hangt helemaal van je persoonlijke wensen af. Wanneer je vaak in de regen fietst kan het raadzaam zijn om waterdichte fietstassen te kopen, omdat je spullen dan droog blijven. Daarnaast zijn dubbele fietstassen beschikbaar in verschillende groottes. Wanneer je bijvoorbeeld vaak boodschappen doet op de fiets zijn dubbele fietstassen met een grote inhoud een goede keus. Let bij het vinden van een passende dubbele fietstas ook op de breedte en lengte van je bagagedrager. Wanneer deze niet goed past bij de fietstas, dan zal deze niet goed vast blijven zitten. Naast deze praktische afwegingen, zijn dubbele fietstassen beschikbaar in vele kleuren en printjes. Mocht je dit belangrijk vinden, dan kun je je helemaal uitleven!

Leave a Response