Wonen

Een houten kinderbed: waar aan te denken bij de aanschaf hiervan

929views

Zoek je een houten kinderbed dan is het zaak om aan een aantal dingen te denken voordat je tot aanschaf overgaat. Zo is het verstandig om te kijken naar de maat van het kinderbed en hoe de lattenbodem eruit ziet. Een lattenbodem is bijvoorbeeld belangrijk voor een sterke ondersteuning en om je kind comfortabel te kunnen laten slapen.

De lattenbodem van een houten kinderbed is essentieel

Een kinderbed moet er natuurlijk leuk uitzien, maar comfort is ook erg belangrijk. Het matras moet van degelijke kwaliteit zijn en ook de bedbodem moet aan kwaliteit voldoen. Kijk je naar een bedbodem dan is het beste om voor een lattenbodem te gaan. Zo geef je je kleine een hele goede ondersteuning en een goede nachtrust. Dankzij een lattenbodem bij je houten kinderbed zorg je voor een extra stukje comfort en je kind lekker te laten slapen. Je zorgt ervoor dat je kind iedere dag fris opstaat en de dag met veel energie kan beginnen.

Zorg voor het juiste matras bij je houten kinderbed

Een lattenbodem moet van goede kwaliteit zijn, dat staat vast. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor steigerhout, dat is een hele sterke houtkwaliteit en zorgt voor genoeg comfort. Maar naast dat de lattenbodem belangrijk is, is het matras op een houten kinderbed waarschijnlijk nog wel iets belangrijker. Het houten kinderbed kun je heel mooi combineren met een mooi, dik en stevig matras. Zo zorg je ervoor dat het matras en het kinderbed heel goed bij elkaar passen. Met een kwalitatief goed matras weet je zeker dat je kind als een zonnetje zal slapen. Tip is voor een matras te gaan van ongeveer 8 cm dikte. Dit voldoet voor genoeg comfort en fijn slapen. Het is waar dat 8 cm minder is dan volwassen matrassen, maar kinderen zijn niet zo zwaar en hoeven niet per se hele dikke matrassen te hebben.

Kies voor een kinderbed van steigerhout

De ideale houtsoort van een kinderbed is steigerhout. Dit is een stoere en prachtige keuze waarmee je je kind op een mooie manier kunt verrassen. Zorg ervoor dat je een kinderbed van steigerhout kiest wat goed past tussen het rest van het interieur van de kamer. Dan kun je denken aan schilderijen aan de muur of dekbedovertrekken die passen bij het houten kinderbed. Ook het bed aanpassen op het type vloer is aan te raden om de hele stijl van de kinderkamer zo mooi mogelijk te maken.

Een houten kinderbed met de juiste maat

Zoek je een 1 persoonsbed dan kun je het beste voor de afmeting 90 x 200 centimeter gaan. Dit is namelijk de standaardafmeting in Nederland voor een 1 persoonsbed. De breedte is 90 centimeter en zodoende kan je kind genoeg bewegen. Deze afmeting zorgt voor vrijheid in het houten kinderbed en voorkomt dat je kind wakker wordt tijdens het draaien in de nacht. 200 centimeter is natuurlijk iets te lang voor een klein kind, maar naarmate ze langer worden kun je het bed nog altijd blijven gebruiken. Door de standaardafmeting past zo’n houten 1 persoonsbed in elke gemiddelde Nederlandse slaapkamer.

Leave a Response