Tips

Mallorca, met recht en rede een zeer populaire bestemming

876views

De Balearen eilandengroep geniet bekendheid over de wereld. Dit niet alleen maar omwille van het boeiende partyeiland Ibiza, maar ook omwille van de aanwezigheid van Mallorca. Deze laatste is niet alleen het grootste, maar ook het drukste eiland van deze eilandengroep. Dit eiland is ontzettend geliefd onder heel wat vakantiegangers en ze weten goed waarom. Niet alleen tref je hier namelijk enkele uitstekende, toeristische badplaatsen aan, daarnaast is ook het binnenland van het eiland absoluut zeer interessant om te ontdekken. Wil jij graag meer te weten komen over deze geweldig fijne vakantiebestemming? Dan dien je vooral verder te blijven lezen.

Een eerste kennismaking met Mallorca

Mallorca profileert zich in de praktijk als een uitermate divers eiland. Haar karakter is echt veel diverser dan je in eerste instantie zou vermoeden. Wie graag strand wil combineren met uitgaansleven kan daarvoor het best een vakantie boeken naar El Arenal. Je treft hier de beruchte Magaluf aan welke zich bevindt op een geringe afstand ten opzichte van de hoofdplaats Palma de Mallorca. Wil je liever tijdens jouw vakantie op dit eiland kunnen genieten van de rust? In dat geval zal je meer dan waarschijnlijk meer gebaat zijn bij een verblijf in het oosten van het eiland.

In het oosten van Mallorca tref je beduidend kleinere stranden evenals baaien aan. Eén van deze plaatsen luistert naar de naam Cala d’Or. Trek je even wat meer het binnenland in van het eiland? Dan zal je kunnen vaststellen dat het gedeelte boven Palma de Mallorca het mooiste is van allemaal. Je zou je hier zomaar even in de Alpen wanen. Een rondreis maken langs de verschillende dorpjes die hier terug te vinden zijn zorgt er bovendien voor dat je meteen een aantal zeer sfeervolle, aantrekkelijke en belangrijke bezienswaardigheden zal weten te ontdekken.

Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland

Wie Mallorca zegt denkt meteen ook aan haar min of meer gelijknamige hoofdstad. Deze stad mag zich meteen ook de grootste van de volledige Balearen noemen. Een opvallende bezienswaardigheid hier die je zeker niet mag missen is de gotische kathedraal ‘La Seu’. Enkel andere bezienswaardige monumenten die je hier niet over het hoofd mag zien zijn Castell Bellver, het koninklijk paleis van Almudaina evenals de Arabische baden. Wanneer je toch een vakantie doorbrengt op het grootste eiland van de Balearen mag een bezoek aan haar hoofdstad sowieso niet op de planning ontbreken.

Porto Cristo, een verscholen parel

Wil je graag ook kennismaken met de verscholen parel van dit uitnodigende eiland? Dan mag een bezoekje aan het rustige havenstadje Porto Cristo zeker niet op je verlanglijstje ontbreken! Deze plaats bevindt zich aan de oostkust van Mallorca dat in het bijzonder bekend staat omwille van haar veelal prachtige grotten. De meest bekende grot die je hier aantreft luistert naar de naam ‘Cuevas del Drach’. Je treft hier de meest prachtige stalagmieten en stalactieten aan. Bovendien kan je na een bezoek aan deze grot zeggen dat je ’s werelds grootste ondergrondse meer hebt bezocht. Werkelijk een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid die je meer dan waarschijnlijk niet zal willen missen!

Leave a Response