Tips

Een lekkere verse taart bestellen en laten thuisbezorgen

Een lekkere verse taart bestellen en laten thuisbezorgen
735views

Sinds enkele jaren is het steeds gewoner geworden om een taart via internet te bestellen. Dit kan bij de lokale bakkerij of een online patisserie die landelijk bezorgd. Vooral de fototaarten en de taarten met naam zijn erg populair. Zo maak je een verjaardagskaart extra speciaal en feestelijk. In deze blog delen wat informatie over verschillende soorten taarten en praten we je bij over de bewaaradviezen.

Bruidstaarten

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Natuurlijk zoeken jullie voor deze dag de perfecte bruidstaart. De verschillende bakker van taartenaanhuis.nl kunnen daarvoor zorgen. Tijdens een bespreking of proeverij maken we samen een ontwerp geheel naar jullie wens en smaak. Elke vorm en stijl is hierbij mogelijk, zolang de zwaartekracht het toelaat. Extra mooi zijn de 3D-taarten die elke bruiloft net dat extra beetje uitstraling geven. De gasten zullen dit 3D-gebak zeker kunnen waarderen.

Welke smaken zijn er?

De basis van de taart is een biscuitbodem. Dit is een luchtige cake op basis van bloem, suiker en eieren. Deze bodem is ook verkrijgbaar in een chocolade variant. Alle beschikbare vullingen vind je op de pagina “Taarten”. Voor bruidstaarten worden in principe geen vullingen op basis van room gebruikt, omdat deze buiten de koeling niet lang houdbaar zijn. Liever even voorproeven? Maak dan een afspraak voor een bruidsproeverij. Inmiddels zijn er al heel wat bruidstaarten gemaakt. Een selectie hiervan is te bekijken in de online fotogalerij. Staat jullie stijl of wens er niet bij? Geen probleem, dan ontwerpen we die gewoon samen. Graag zelfs, want het is altijd leuker om iets heel nieuws te maken

3D taarten

De basis van de taart is een biscuitbodem. Dit is een luchtige cake op basis van bloem, suiker en eieren. Bij 3D-taarten maak ik soms gebruik van een stevige cake die makkelijker in vorm te snijden is. Deze cake bevat naast eieren, bloem en suiker ook boter en bakpoeder. De taart wordt standaard gevuld in twee lagen. Voor de eerste laag kan gekozen worden uit diverse smaken botercrème of een vulling op basis van room. Evt. kan nog een laagje pure of witte chocolade en/of (vers) fruit worden toegevoegd. De tweede laag bestaat uit jam, vlaaivulling of caramel (dulce de leche).

Taarten bewaren

Een taart gevuld met botercrème kan eventueel buiten de koelkast in een koele ruimte bewaard worden. Een taart gevuld met room moet altijd in de koelkast bewaard worden. Bewaar de taart zoveel mogelijk in de bijgeleverde doos, dit voorkomt dat de marsepein gaat glimmen en plakkerig wordt.

Gebak invriezen

De taart bewaren voor een later tijdstip? Dit kan heel goed: de taart in een plastic zak verpakken (bv. een pedaalemmerzak) en deze in de vriezer plaatsen. Bewaar de doos! Ontdooien: 24 uur van tevoren de taart met zak en al in de koelkast zetten. Zo’n twee uurtjes voor gebruik de zak verwijderen en de taart buiten de koelkast verder laten ontdooien. Daarna bewaren zoals hierboven staat aangegeven.

 

Leave a Response