Tips

Een professionele verhuisservice: de moeite waard

441views

Verhuizen: wie kijkt er niet tegenop? Niemand vindt het leuk, maar het moet gebeuren. Nu kan ik je vertellen: een professionele service inhuren voor deze vervelende en tijdrovende taak is 100 procent de moeite waard. Er zijn verschillende services te boeken, die worden in dit artikel kort uiteengezet. Na het lezen ken jij de verschillende niveaus van service en weet je of een professionele service inhuren voor jouw aankomende verhuizing de moeite waard is. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen de serviceniveaus.

Een all-in verhuisservice: het complete pakket

Er zijn verschillende niveaus van service. Een all-in verhuizing is volledig zorgeloos. Zo’n verhuis service is vanzelfsprekend ook de duurste optie. Voor dat geld worden meubels gedemonteerd, tv’s en andere apparaten losgekoppeld en veilig ingepakt, en wordt alles netjes achtergelaten. Met deze service laat je alles over aan de profs. Zij verpakken alles in speciale materialen, wat ervoor zorgt dat geen van je spullen beschadigd raken. Zo hebben de professionals verschillende verpakkingsmaterialen voor lampen, hangkleding, schilderijen en andere kunst, voor glas en spiegels, en voor je TV’s. Dat kan geld besparen.

De grootste voordelen van zulke service zijn zorgeloosheid en het besparen van tijd. Een verhuizing is op deze wijze zo gepiept. Ook als je minder goed ter been bent, is een service als deze ideaal.

Matrassen worden in speciale hoezen vervoerd, zodat deze schoon en heel blijven. Ook worden banken, stoelen, kasten, bedden en andere meubels voorzichtig gedemonteerd en gemonteerd en beschermd met dekens en speciale folie.

Het maken van een verhuisplan: een vaak vergeten stap

Je hoeft natuurlijk geen all-in verhuispakket te nemen. Je kunt ook de meeste dingen zelf inpakken en deze laten vervoeren door de profs. Ook dit is een slimme optie. Wat je altijd krijgt, is een professional die een uitgekiend verhuisplan maakt waar je snel, met complete spullen en voor niet te veel geld verhuis bent. Ook zullen ze je precies vertellen hoe je bepaalde spullen het beste kunt inpakken en in welke volgorde zaken vervoerd gaan worden. Door hier voor aanvang van de verhuizing over na te denken, bespaar je een hoop onnodige stress achteraf. Veel mensen komen daar te laat achter. Deze professionals weten precies wat ze doen, welke materialen daarvoor nodig zijn en hoeveel mensen er voor de taak nodig zijn. Dit bespaart een boel stress, zoveel kan ik je verzekeren.

Om nog maar te zwijgen over blessures. De meeste mensen denken dat het tillen van zware, onhandige meubels en apparaten zoals wasmachines en drogers wel even te doen. Dat is precies hoe blessures voorkomen. Je gebruik de verkeerde techniek en voor je het weet ga je door je rug. En dan ben je verder van huis..

Een paar tips voor jouw verhuizing

Het belangrijkste: begin op tijd met plannen. Meet meubels op. Weet precies wat er moet gebeuren. Maak een plan voor iedere kamer en pak ze allemaal apart in. Het is ook slim om te zorgen voor genoeg dozen. Pak liever een doos te licht in dan te zwaar. Het is aan te raden om een checklist te maken, deze uitvoerig te checken en na te lopen tijdens de verhuizing. Zelfs met verhuisbedrijf. Ik raad je aan: gebruik bij je volgende verhuizing professionals, dat bespaart een hoop stress.

Leave a Response