Ambitie

Je eigen zaak als schoonheidsspecialist

457views

Schoonheidsspecialist opleiding Den Haag: binnen maanden ervaring opdoen als schoonheidsspecialist. De meeste mensen die ik ken hebben er op zijn minst wel eens over gedroomd: een eigen zaak. Als schoonheidsspecialist is een eigen zaak een realistische doelstelling als je wat ervaring hebt opgedaan. En een opleiding tot schoonheidsspecialist hoeft helemaal niet lang te duren, en is voor iedereen toegankelijk. In dit stuk lees je de beste tips om zo snel mogelijk als schoonheidsspecialist aan de slag te gaan en op termijn je eigen zaak te openen.

De juiste opleiding tot schoonheidsspecialist

De opleiding is in 9 verschillende steden te volgen: er is een schoonheidsspecialist opleiding Amsterdam, maar ook in Antwerpen, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Gent, Hasselt, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Er zijn verschillende starttijden. Als avondschool is de opleiding goed te overzien met 1 avond per week les, en duurt deze ongeveer een half jaar. Als je een volledige dag naar school gaat duurt hij een paar weken korter. Het is zelfs mogelijk de opleiding in een intensiever zomerprogramma af te ronden. Iedereen die een specialisatie wil opdoen in uiterlijke verzorging is welkom: er is geen verplichte voorkennis. Het komt uiteindelijk neer op 108 contacturen en ongeveer 54 uren zelfstudie. En daar krijg je een erkend diploma voor terug waar je direct ervaring mee kunt opdoen. En als je een eigen zaak wil, is ervaring opdoen het allerbelangrijkste. Nadat je de technieken op de opleiding geleerd hebt, zul je comfortabel moeten raken en enige tijd ervaring moeten opdoen. Het is belangrijk dat je je vak uitstekend verstaat op het moment dat je je eigen zaak opent.

Van start met jouw eigen zaak

Een goede manier om een netwerk op te bouwen, is te oefenen op je familie en bekenden tijdens je opleiding. Zo kun je al veel potentiële klanten vinden. Het is belangrijk jezelf op zulke wijze een voorsprong te geven. Veel mensen starten met een zaak in hun eigen huis. Om sneller comfortabel te worden met het werk en je netwerk te blijven ontwikkelen, kun je na de mensen op wie je oefent voor een verlaagd tarief blijven helpen in een geïmproviseerde thuisstudio. Zo kun je deze groep als klant houden.

Het eerste waar je rekening mee moet houden: het openen van een zaak. Daar komt van alles bij kijken. Als eerste moet je opzoeken hoe je een zaak inschrijft, welke rechterlijke vorm je kiest enzovoorts. Welke verzekeringen en vergunningen heb je verder nodig? Je zult het allemaal moeten uitvogelen. Ook moet je bekend raken met het schrijven van een goed bedrijfsplan. Dat is allemaal best ingewikkeld, maar er zijn veel bronnen om je te helpen. Zoek hiervoor vooral online.

Verder kun je klein starten, vanuit thuis. Als je de ruimte hebt voor een aparte ruimte, is dat zeker aan te raden. Spreek via sociale media en mond-op-mond reclame je netwerk aan. Als je veel op bekenden hebt en dat netwerk hebt gevoed na je opleiding is dat een groot voordeel in deze fase.

Een thuisstudio starten kan een grote taak lijken. Als je een lege ruimte hebt zijn er veel mogelijkheden, bijvoorbeeld de garage. Het kost veel tijd en inspanning, maar is met een relatief beperkt budget mogelijk. Zet nu de eerste stap naar jouw eigen salon!

Leave a Response