Tips

Een speciale overnachting in The Clock Tower

520views

De meeste mensen hebben wel eens een overnachting in een hotel of vakantiehuisje meegemaakt. De eerste paar keer dat je buitenshuis een overnachting hebt, geeft vaak een speciaal gevoel. Je kunt in enorm veel steden, dorpen, landen en vakantieparken overnachten. Maar het gaat veel mensen onopgemerkt dat er meer opties zijn dan hotels of herbergen op meeste plekken.

Een goed voorbeeld hiervan, is The Clock Tower in Weesp. Dit is een unieke locatie om een overnachting te plannen als je op zoek bent naar iets nieuws. Vanuit de suite waar je in verblijft, heb je een prachtig uitzicht over Weesp en de vele huizen. 

145 jaar aan geschiedenis

The Clock Tower kent een lange geschiedenis. Deze begint in het jaar 1876, toen de kerk werd gebouwd onder de naam ‘de Sint-Laurentiuskerk’. De indrukwekkende kerk onderging in het jaar 1951 een grote renovatie. Dit was de laatste renovatie voordat de kerk in 

2012, wegens slechte fundering, gesloten moest worden. In 2014 vond dan ook de laatste kerkdienst plaats in het gebouw. 

Tijdens een heftige brand die uitbrak in 2016, stortte een gedeelte van de kerktorenspits in. In 2018 is er besloten de kerktoren er opnieuw op te plaatsen. Maar voordat dat gebeurde, zijn de drie enorme bronzen klokken uit de toren gehaald. Dat was namelijk het moment waarop de beslissing gemaakt was om van de klokkentoren een hotelsuite te maken! Om ervoor te zorgen dat gasten geen last zouden hebben van de kerkklokken, moesten deze eruit.

The Clock Tower heeft zijn charme te danken aan de uitgesleten traptreden, het ouderwetse interieur en natuurlijk de lange, indrukwekkende geschiedenis.

Boek een verblijf

Je kan er niet omheen, The Clock Tower nodigt zeker uit om een verblijf te willen boeken. Op 30 meter hoogte heb je in de klokkentoren een 360° uitzicht over Weesp. Op die hoogte, kun je zelfs Amsterdam, Almere en Hilversum zien! In de suite vind je een groot tweepersoons bed, een loungebank, een gepersonaliseerde minibar en zelfs een dubbele douche. 

Ook het ontbijt is inclusief. Luxe kom je dus nooit tekort. Gelukkig kun je eenvoudig je overnachting in The Clock Tower boeken en een onvergetelijk verblijf meemaken.

Leave a Response