Tips

Heren trends: lente en zomer 2021

Trend zomer
1.46Kviews

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekend een nieuwe garderobe. De beste heren trends en mode musthaves van dit nieuwe jaar worden zorgvuldig voor je op een rijtje gezet. Je gaat van alles zien maar lossere kleding gaat de boventoon voeren.

Organic & Sustainable

We zullen ook dit jaar blijven inzoomen op hoe onze kleding wordt gemaakt en waar het wordt gemaakt. Daarnaast blijft het respect voor vakmanschap groeien en dragen we deze items met trots.  De vakkundigheid en oog voor details biedt meer kwaliteit en persoonlijkheid in je garderobe en wij laten dat graag zien. In de lente en zomer zien we het gebruik van luchtige materialen in linnen en organisch katoen. Gewassen en natuurlijke stretch in plaats van geweven of gebreid. Vorig jaar zag je het al meer, polo’s gemaakt van liquid cotton. Dit jaar ga je de polo’s nog meer zien. Liquid cotton draag soepel, is zacht en heel luchtig. Ideaal voor warme lente en zomerdagen.

Loose – Fit

Een trend die bij ons in Nederland langzaam op gang komt, is het dragen van lossere kleding. Loose – fit wordt het ook wel genoemd. Om te beginnen zien we de introductie daarvan terug in de overshirts van het afgelopen seizoen. Deze overshirts krijgen in de aankomende lente en zomermaanden een safari touch. De safari touch vloeit voort uit de aarde en khaki tonen die we veel gaan zien. Iets wat dit jaar een comeback maakt is het ‘washed oxford shirt’. Dit stijltje is geïnspireerd door Ivy League van grote Amerikaanse Sportswear. Het is een redelijk traditioneel overhemd met button down ( zichtbare knopen die de kraag op z’n plek houdt). Het zal bij de meeste merken tussen een regular en slim – fit zitten. Niet al te slank maar ook absoluut niet te ruim. ‘A real statement shirt’.

Kleurenpalet 2021

In de norm volgt de herenmode vaak,  met een ‘lichte’ vertraging het kleurenpalet van de dames mode. Voor het jaar 2021 zal je de pastel kleuren terug zien. Pastel betekent de zachte kleurtoon, alsof de officiële kleur is aangelengd met wit. Ook nude kleuren zullen voorzichtig in de herenkleding verwerkt worden zoals Amandel  en Taupe Vetiver. Dit in combinatie met de vertrouwde primaire kleuren zoals donkerblauw, rode aarde tonen en oker geel. In de modische merken zie je de kleur Petrol nog vaak terugkomt. Ook zal er nog steeds een brede diversiteit van de kleur groen verkrijgbaar zijn.

Prints en dessins

Je zult merken dat de garderobe qua prints meer schuift naar Uni – of effen kleuren. De micro dessins zullen nog niet helemaal weg. Bij sommige merken zal je nog een randje of accent terugvinden maar al een stuk minder dan voorgaande jaren. Als er prints of dessins aanwezig zijn, dan zullen deze samenhangen met de zeevaart zoals ankers of horizontale strepen in de kleuren blauw en wit.

In een notendop:

  • Smart Casual comfort
  • Organic fabrics
  • Loose – fit
  • Washed Oxfort shirts
  • Pastel mix primary colours

Formeel

Een compleet maatpak heeft meer ruimte gemaakt voor het  dragen van de Jog Suits en Sneaker Suits, oftewel een pak waar meer stretch in zit. Dit biedt de man veel meer draagcomfort. Een pak dat meebeweegt en comfortabel zit is in 2020 en deels in 2021 een uitkomst geweest. Als je kijkt naar de écht grote kledingmerken, zie je dat zij  inzetten op  ‘Oversized ‘. Dat zie je vooral terugkomen in de kostuums. De trend van hele wijde pasvormen een beetje 1980 stijl en double breasted colbert laat nog even op zich wachten. Een belangrijke eis op dit moment is nog altijd het draagcomfort. Draagcomfort wordt gerealiseerd door mooie luxe mixen in materialen. Zomer pakken zullen luchtig en super comfortabel zitten.

Tips and Tricks

Nu is het fijn dat je een overzicht hebt van pasvormen en kleuren die je aankomend seizoen veel terug zult zien. Maar voor een perfecte outfit ga je even langs je favoriete winkel. De stylisten zullen klaar staan om je zo goed mogelijk advies te geven over de nieuwste items en laatste trends, ook op basis van jouw postuur en de kleuren die het beste bij jou zullen staan. En zij zullen van jouw zomerse garderobe echt het verschil kunnen maken.

Leave a Response