AmbitieHappinessPersoonijkTips

Hoe je ervoor zorgt dat je gelukkig leeft

Hoe je ervoor zorgt dat je gelukkig leeft
965views

In het leven staat één ding voorop, en dat is geluk. Het helpt natuurlijk als je gezond bent, je kan dit bereiken met gezond eten. Maar alleen gezondheid is niet alles. Wanneer je niet gelukkig bent in het leven, is het leven ook helemaal niet leuk meer. Dit betekent dat het belangrijk is dat je vol plezier en geluk in het leven staat. Echter, de vraag is natuurlijk hoe je dit bereikt. Hierover verschillen de meningen. De ene persoon wordt bijvoorbeeld gelukkig van zo veel mogelijk werken, terwijl de andere persoon juist gelukkig wordt van de hele dag bij zijn kinderen zijn. Geluk kan dus voor iedereen verschillend zijn. Toch zijn er wel manieren die ervoor zorgen dat je je geluk meer omarmt en dus meer door hebt dat je gelukkig bent.

Evalueer je dag voordat je gaat slapen

Een belangrijke manier waarop je meer gaat beseffen hoeveel geluk je hebt, is door middel van het opschrijven hoe je dag was voordat je gaat slapen. Door te evalueren welke goede dingen je gedaan hebt op een dag en wat je bijvoorbeeld allemaal geleerd hebt, ga je inzien welke dingen je gelukkig maken. Het is ook belangrijk bij deze evaluatie om erop te focussen waar je blij van werd. Ook kan je verbeterpunten opschrijven over zaken waar je niet tevreden over was. Zo focus je dus op hoe je gelukkig leeft, en realiseer je je wat voor gelukkige momenten je al meegemaakt hebt op een dag.

Zeg de mensen die je niet gelukkig maken vaarwel

Waarschijnlijk heb je een heel aantal vrienden en vriendinnen. Deze mensen horen jouw vrienden te zijn, omdat ze je gelukkig maken. Echter, in sommige gevallen kom je er misschien achter dat dit helemaal niet zo is. Deze vriend zegt misschien altijd af op het laatste moment, of vertelt dingen over jou die hij beloofd had om geheim te houden. Deze mensen kunnen ongemerkt enorm veel stress veroorzaken in je leven. Dit betekent dat je het beste afscheid kunt nemen van deze mensen. Door niet meer met ze om te gaan, voorkom je ongewilde stress en kan je dus ook meer kan genieten van het leven. Vaarwel zeggen tegen de mensen die je niet gelukkig maken, kan zorgen voor een gelukkiger leven.

Kies voor je eigen geluk

Als je in een weekend vijf verjaardagen hebt, wil je waarschijnlijk niemand teleurstellen. Toch is er een kans dat je zelf heel ongelukkig wordt van zo’n weekend. Na een lange werkweek wil je waarschijnlijk ook wat rust in het weekend, om bij te komen van het werken. Dan zit je dus niet te wachten op allemaal sociale verplichtingen waardoor je hele weekend in een keer vol staat. In dit geval is het belangrijk om te kiezen voor je eigen geluk. Dit houdt in dat je een aantal verjaardagen afzegt. Waarschijnlijk denk jij dat je iemand teleurstelt als je niet komt opdagen, maar als je zegt dat je al zo veel andere verjaardagen hebt, dan zal diegene het gerust wel begrijpen. Desnoods spreek je nog af om dan een andere keer wat leuks te gaan doen.

Leave a Response