Mode

Hoe maak je de leukste kledingcombinaties?

Hoe maak je de leukste kledingcombinaties?
321views

Er zijn heel veel verschillende manieren om kleding te combineren. Hoe je dit precies aanpakt, hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld van de eigen kledingstijl, maar ook van de situatie. De kunst van het combineren van kleding is er echter wel een die je onder de knie moet krijgen. Hoe beter jij wordt in combineren, hoe minder kleding je nodig hebt om elke dag weer een verrassende outfit te kunnen dragen. Maar hoe pak je dit dan precies aan? 

Begin met de juiste garderobe 


Allereerst is het belangrijk om kritisch naar je garderobe te kijken. Zo zijn er bijvoorbeeld vrouwen die enkel setjes kopen. Zo weten ze zeker dat het bij elkaar past. Het nadeel is dat een outfit dan altijd hetzelfde blijft. Je raakt er snel op uitgekeken en hebt ook meer kleding nodig om originele outfits te dragen. Kies daarom vaker voor items die op verschillende manieren gedragen kunnen worden. Zo zien we bijvoorbeeld bij moscow kleding dat het merk wordt gekenmerkt door rustige tinten. Deze kunnen op heel veel verschillende manieren worden gebruikt. Als een item in meer dan drie verschillende outfits gedragen kan worden, is dit een prima optie.

Proberen 


Soms is het ook gewoon een kwestie van proberen. Heb je dus eens een vrije middag en verveel je je? Duik dan je kledingkast in. Begin gewoon met het combineren van verschillende materialen, stijlen, kleuren en accessoires. Maak eventueel ook van elke combinatie een foto. Zo kan je hier later nog eens op je gemakje naar kijken. Je merkt nu al snel welke combinaties echt leuk zijn en welke je beter kunt laten. Door te proberen, ontdek je soms de meest verrassende combinaties. Experimenteer erop los. Het ergste wat er kan gebeuren is dat het helemaal niet leuk is. Dan trek je het gewoon weer uit. 

Kies voor een eyecatcher 


Heel vaak zien we dat mensen eerst een basic kledingstuk kiezen, bijvoorbeeld een spijkerbroek, en hier vervolgens dingen aan toevoegen. Dat kan een goede manier zijn om nieuwe combinaties te maken, maar je kunt het ook van een andere boeg gooien. Heb je bijvoorbeeld een kledingstuk dat je eigenlijk te weinig draagt, omdat je niet goed weet hoe je deze op andere manieren kan combineren? Pak deze dan eens uit de kast en kijk hoe je verschillende outfits kunt samenstellen.

Begin met die leuke blouse of een prachtige jurk en voeg steeds extra kledingstukken toe. Basisitems doen het vrijwel altijd goed, maar je kunt ook denken aan verschillende accessoires. Soms kunnen andere sieraden al voor een geheel andere outfit zorgen.

Andere schoenen 


Ben je toe aan een geheel nieuwe outfit? Maar wil je eigenlijk niets nieuws kopen? Dan is het slim om eens naar je schoenencollectie te kijken. Vrouwen kunnen nooit genoeg schoenen hebben. Met schoenen kun je namelijk totaal andere looks creëren. Combineer je een jeans met sneakers, dan heb je een stoere look. Combineer je diezelfde jeans met hoge hakken? Dan ziet dit er direct anders uit. Experimenteer eens met verschillende schoenen en verwonder je over het resultaat. 

Leave a Response