Wonen

Kunst op Canvas of Plexiglas?

272views

Járenlang kozen we voornamelijk voor kunst op canvas, dan wel eigen fotobewerkingen, dan wel van een kunstgalerie online. Canvas heeft namelijk als kenmerk dat het doek zichtbaar is; kijkend naar het schilderij zie je dat het op doek is geschilderd en dat heeft iets heel authentieks. Kunst op Plexiglas kent juist een héél andere look en feel; door te kiezen voor plexiglas kies je voor kunst met een hypermoderne uitstraling!

Schilderij op doek matcht in vrijwel ieder interieur

Het mooie van canvas schilderijen is dat zij echt binnen ieder interieurstijl passen; van rustiek tot industrieel (natuurlijk wel afhankelijk van een matchende afbeelding). Overigens is schilderij op doek tegenwoordig ook verkrijgbaar in geprinte stof, wat een specifiek akoestisch effect heeft op de binnenruimte doordat dit materiaal geluiddempend is. Dit type schilderij/ kunst is verkrijgbaar onder de noemer “AcousticPro® panelen“. Zowel particulieren, maar ook iedereen die zakelijk actief is, kan op professionele en eenvoudige wijze de binnenruimte minder hol laten klinken d.m.v. de akoestische panelen; ideaal voor kleine ruimtes.

Plexiglas onderstreept het moderne interieur!

Kunst ‘op plexiglas’ geeft een interieur een bijzonder dosis energie! De hoogglans uitstraling van een modern kunststuk op plexiglas geeft een ruimte direct een sparkle, als ware eyecatcher en benadrukt het modernistische interieur.

Het bijzondere aan kunst op plexiglas is dat het een unieke en eigentijdse uitstraling heeft. Plexiglas, ook bekend als acrylglas, is een transparant materiaal dat vaak wordt gebruikt als alternatief voor glas vanwege zijn lichtgewicht en duurzame eigenschappen. Het heeft een glad oppervlak en een hoge helderheid, waardoor kunstwerken op plexiglas een moderne en strakke uitstraling krijgen.

Maar dat is niet alles; ook ontstaat er een diepte-effect, omdat ze op verschillende lagen worden afgedrukt. Dit kan een gevoel van diepte en dimensie creëren, waardoor het kunstwerk levendig en fascinerend wordt om naar te kijken; je ogen worden er naartoe getrokken. Daarnaast heeft plexiglas een hogere lichtdoorlatendheid dan gewoon glas, waardoor het kunstwerk ook helderder en levendiger lijkt. Het omgevingslicht wordt opgevangen en gereflecteerd, wat de kleurbeleving nóg intenser maakt. Kunst op plexiglas is dus werkelijk een bijzonder schouwspel!

Leave a Response