ModeTips

Hoe onderscheid je je outfit? 

Hoe onderscheid je je outfit?
1.8Kviews

Een outfit kan je door meerdere dingen uniek maken. Het kan een opvallend en uniek kleding item zijn, maar het kunnen ook sieraden zijn. In deze blog vertellen we je hoe je door middel van verschillende dingen je outfit kan onderscheiden. En welke trends er nu zijn op het gebied van sieraden.

Meerdere sieraden 

Veel vrouwen dragen sieraden, die zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bij veel vrouwen wordt het er met de paplepel ingegoten en krijgen ze op jonge leeftijd al oorbellen.

Vaak wordt het ook gedragen als een symbool voor iemand of heeft het emotionele waarde. Maar tegenwoordig worden sieraden echt gezien als fashion item die de outfit compleet maken. Het is nu ook erg in om veel sieraden met elkaar te combineren, zoals meerdere kettingen over elkaar dragen. Dat geldt ook voor ringen, armbanden en oorbellen. Veel verschillende merken en influencers laten dit zien op hun sociale media kanalen waardoor dit nu vooral bij de jongeren erg populair is. In de zomermaanden zijn enkelbandjes ook populair. 

Opvallende items

Als je niet helemaal weg bent van de trend met veel sieraden is het ook populair om 1 item te dragen die meer opvalt, zoals een grote ketting of statement oorbellen die de outfit afmaken. Dat is vooral populair onder de vrouwen die vaak een jurkje dragen en niet te veel poespas willen. Een opvallend sieraad is ook mooi als je een outfit aanhebt in 1 kleur zodat het item erg opvalt. Bij een drukke outfit kan zo’n opvallend item namelijk wegvallen omdat de aandacht dan naar andere items wordt getrokken. 

Je eigen style 

Als je je outfit wilt onderscheiden is het belangrijk om je eigen stijl te hebben en niet teveel andere na te doen. Ook is het belangrijk om met de trends mee te gaan maar wel dicht bij jezelf te blijven. Zo ga je mee met de tijd maar blijf je toch uniek omdat niet veel mensen dezelfde kleding dragen. Het is vooral belangrijk om te dragen waar je je goed en comfortabel in voelt. 

Vintage shoppen

Om nog unieker te zijn kan je gaan thriften. Dat is eigenlijk gewoon tweedehands shoppen. In de thrift shops zijn hele unieke items te vinden die waarschijnlijk niemand heeft. Thriften is niet alleen goed voor een unieke stijl maar ook voor het milieu. Daarom wordt vintage kleding ook wel slow fashion genoemd, omdat het langer meegaat dan fast fashion en het is onder betere omstandigheden gemaakt. In Amsterdam zijn er veel verschillende en grote vintage shops. Tegenwoordig komen er steeds meer thrift shops bij. Ook zijn er op Instagram veel accounts die vintage kleding aanbieden. 

Conclusie 

Wil je je outfit onderscheiden? Draag dan vooral veel kettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Zo maak je je outfit helemaal compleet en loop je er uniek bij. Wil je je helemaal onderscheiden van de rest? Ga dan naar vintage shops zodat je zeker weet dat je uniek een uniek item vind. 

Leave a Response