TipsWonen

Hoe renoveer je goedkoop en snel je trap

Hoe renoveer je goedkoop en snel je trap
507views

Jouw trap speelt een belangrijke rol in je huis: zowel als een design statement als de beste manier om van verdieping naar verdieping te gaan. Een verouderde of versleten trap kan bovendien voor een slechte eerste indruk zorgen. In de meeste gevallen is er weinig (of niets) mis met de functionaliteit van jouw trap. Zo kan er dus aangenomen worden dat jij een traprenovatie plant om een esthetische verbetering in je woning aan te brengen. Ervan uitgaande dat alles goed met je trap is, hoeft het transformeren van de look ervan geen vermogen te kosten. We hebben hier een aantal handige tips voor een goedkope traprenovatie.

Gebruik overzet traptreden

Zien de treden en stootborden er door slijtage slecht uit? Overzet traptreden plaatsen is dan een fijne betaalbare oplossing. Deze moderne trapbekleding is de allernieuwste innovatieve oplossing voor huiseigenaren die hun trap graag snel willen transformeren. Dit allemaal zonder de kosten van het kopen en installeren van een geheel nieuwe trap.

Er zijn diverse kleuren beschikbaar om tegen een fractie van de kosten een trapeffect naar wens te creëren. Evenals allerlei materialen om de gewenste look te realiseren. Zoals vinyl, laminaat, eikenhout, PVC of een betonlook.

Haal je verfborstel tevoorschijn

Als er niet echt versleten elementen aanwezig zijn. Geef jouw trap dan een frisse uitstraling en een nieuw leven door de treden, stootborden, staanders en/of leuningen te schilderen. Het is wel zeer belangrijk dat jij het houtoppervlak eerst grondig schuurt om de bestaande lak of verf te verwijderen.

Breng vervolgens een vlekwerende primer aan, om eventuele gaatjes af te dichten, voordat jij jouw nieuwe verf aanbrengt. Zorg er ook zeker voor dat de verf die jij gebruikt voor vloeren geschikt is. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter.

Er bestaat geen slechte keuze voor de kleur die je wilt gebruikt. De donkere kleuren zullen echter de beste tint zijn om vuil en vlekken effectief te verbergen. We raden voor de perfecte afwerking minimaal twee of meer lagen halfglans aan. En voor een extra duurzaamheid zou je ook een toplaag van helder urethaan aan willen brengen.

Vervang enkele traponderdelen

Het vervangen van enkele traponderdelen, zoals een leuning of balusters is een effectieve manier om jouw trap vlot zonder een grote overlast en kosten te transformeren. Afhankelijk van het type trap dat jij wilt verbeteren, is het vervangen van bijvoorbeeld de leuning soms alles wat er nodig is om een vermoeid ogende trap op te frissen!

Plaats tapijt

Een andere optie om je armoedig uitziende trap te bedekken is door middel van tapijt. Met een enorm scala aan kleuren en stijlen om uit te kiezen, kan het gebruik van tapijt een opvallende manier zijn om je trap en hal te pimpen. Als jouw treden en stootborden in een goede staat zijn, dan zou je de buitengedeelten kunnen verven of lakken. En enkel een tapijtloper in het midden aanbrengen. 

Je hoeft echt geen professionele binnenhuisarchitect te zijn om allerlei nieuwe manieren te bedenken om de trap in je huis een make-over te geven. Er zijn immers talloze goedkope ideeën voor het renoveren van een trap. De bovenstaande mogelijkheden helpen je waarschijnlijk al flink op weg.

Leave a Response