Tips

Kwalitatieve kussens van Sleepworld

kussen
407views

Met de kussens van Sleepworld ben je verzekerd van een goede nachtrust. Ben je benieuwd hoe je het ideale kussen vindt? Wij zetten de beste tips voor je op een rijtje.

 

Wat voor soort kussen zoek je?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor soort kussen je zoekt. Zoek je een hoofdkussen voor jezelf of voor de kinderen? En ben je op zoek naar een compact reiskussen of een verkoelend hoofdkussen voor in de zomermaanden? Houd ook rekening met het formaat van je bed. In een kingsize bed wil je waarschijnlijk wat grotere kussens dan in een knus eenpersoonsbed. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor meerdere kussens.

 

In welke positie slaap je?

De positie waarin je slaapt heeft een grote invloed op welk kussen je het beste kunt kiezen. Zo kies je bij voorkeur voor een dun en stevig kussen als je op je rug slaapt. Buikslapers kiezen voor een dun, zacht en flexibel kussen zodat ze hun nek comfortabel kunnen draaien. Als je op je zij slaapt kies je voor een iets dikker en niet al te hard kussen. Houd ook rekening met je matras. Bij een hard matras past een wat zachter hoofdkussen. Tip: Sleepworld heeft in de omschrijving van de kussens vaak al vermeldt voor in welke slaaphouding het kussen geschikt is.

 

Welke vulling vind je fijn?

De kussens van Sleepworld zijn gemaakt van verschillende soorten vullingen. Welke vulling het meest geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Zo is dons lekker zacht, terwijl veren wat meer ondersteuning en stevigheid bieden. Mensen met een allergie kunnen het beste kiezen voor een synthetisch of koudschuim kussen. Een traagschuim kussen staat bekend als ergonomisch kussen. Hoewel je even aan dit type kussen moet wennen, biedt het op de lange termijn veel ondersteuning. Dit is, zeker als je last hebt van rug-, schouder- of nekklachten, een aanrader.

Leave a Response