Tips

Een grondige reiniging voor jouw edelstenen

sieraden
498views

Een lekkere douche na een lange dag werken of aan de begin van de dag werkt voor veel mensen als een ware energieboost. Dat heerlijke gevoel als je weer fris en fruitig bent om aan de slag mag gaan. Je bent weer helemaal opgeladen. Voor een edelsteen is dat niet anders. Een edelsteen is namelijk continu bezig om negatieve energie op te nemen en positieve energie uit te stralen. In dit proces wordt de steen in de loop de tijd langzaam vuil. Het schoonmaken of het reinigen van een edelsteen zorgt er dan ook voor dat de steen alle negatieve stoffen af kan stoten en daarbij wordt de steen weer volledig opgeladen. Een opgeladen edelsteen heeft de energetische kracht om jou te ondersteunen. 

 

Hoe moet je een edelsteen reinigen? 

Iedereen wast zichzelf anders. De ene persoon staat een kwartier onder de douche en gebruikt verschillende lotions en conditioners, de ander gaat met een natte washand aan de slag en is snel klaar. De manier van reinigen is ook per edelsteen verschillend. Het schoonmaken is daarom ook op twee niveaus te onderscheiden. Enerzijds fysiek reinigen; dit houdt in dat de steen weer gaat glanzen. De dofheid en eventuele vuiltjes worden weggehaald. Anderzijds moet je de steen ook energetisch schoonmaken. Dit doe je vaak vanuit je zesde zintuig, om uiteindelijk de steen weer te herstellen. Deze manier van zuiveren zie je niet aan de steen, maar het gevoel is wel vernieuwend. 

 

Het gebruik van water 

In veel situaties wordt beweerd dat het gebruik van een stromende straal met water voor vijf minuten voldoende is om een edelsteen goed te reinigen. Dit is helaas niet het geval. Het (overmatige) gebruik van water is eerder slecht dan goed voor de kracht van een steen. Het gebruik van te veel water kan namelijk diverse edelstenen aantasten. Allereerst is het mogelijk dat calciet stenen hun kleur verliezen als ze in contact komen met water. Kleurverlies is niet bevorderend voor de kracht van een steen. De toermalijn en de kwarts kunnen ook hun glans verliezen door water. Deze stenen worden dan bijvoorbeeld heel erg dof. Zonde van de prachtige steen. Tot slot kunnen kleine waterdeeltjes ook zorgen voor barstjes en deukjes in de steen. Deze barstjes zijn minuscuul maar uiteindelijk kan dit leiden tot een gebroken edelsteen.

 

Meer weten over edelstenen? Bezoek dan de website van Rubenrobijn.nl

Leave a Response