ModeTips

Mondkapjes dragen? Zo loop je er toch nog fashionable bij!

Mondkapje dragen met bril
747views

Mondkapjes, er zijn maar weinig onderwerpen die zo vaak behandeld zijn in de Tweede Kamer. Met de komst van corona ontstond ook de mondkapjesdiscussie. In de eerste kwartalen van 2020 was het Nederlandse kabinet duidelijk: geen mondkapjesplicht. Mondkapjes zouden weinig bijdragen. Toen echter de tweede golf ontstond, heerste er plotseling twijfel. Want waarom niet alle mogelijkheden uit de kast trekken om het virus te verslaan? Een mondkapjesplicht was in september 2020 nog niet mogelijk en moest eerst juridisch hard worden gemaakt. Sinds december van dat jaar konden we er echter niet meer onderuit. Mondkapjes werden verplicht in alle publieke ruimtes.

Dit was enorm wennen. Voor iedereen. Bovendien bracht het ook veel onzekerheid met zich mee. Mensen die al onzeker waren over hun uiterlijk, voelden zich nu nog onzekerder. Gelukkig hoeft een mondkapje echt niet te betekenen dat je er niet fashionable bij kan lopen. In dit artikel geven we enkele tips die jou een beetje op weg kunnen helpen. Want zeg nou zelf: mondkapjes horen nu eenmaal ook tot hét modebeeld van 2020/2021. Dan kan je er maar beter alles aan doen om deze ‘trend’ ook voor jou te doen slagen.

Verleg de aandacht

Met een groot mondkapje voor je gezicht krijg je al snel het idee dat niemand meer iets anders ziet dan dit kapje. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om mondkapjes in zeer stijlvolle prints aan te schaffen, maar bedenk wel dat je daarmee de focus op je gezicht doet verdwijnen. Kies daarom liever voor een neutraal mondkapje en verleg de aandacht van het kapje naar je ogen. Laat je ogen spreken met mooie oogmake-up. Doordat je op de rest van je gezicht weinig make-up draagt (want: vlekken!)  kan je hiermee best wel een beetje uitpakken. Door de aandacht naar je ogen te verleggen, zal het mondkapje uiteindelijk bijna niet meer opvallen. Mensen zijn direct betoverd door jouw sprekende ogen. Wie wil dat nou niet?

Schakel- en parelkettingen

Er is in de zomer van 2020 een nieuwe trend opgestaan. Een trend die begon in de Verenigde Staten, maar naar verwachting ook dit voorjaar ons land zal bereiken. Namelijk, het dragen van schakel- en parelkettingen die aan het mondkapje worden bevestigd. Hierdoor wordt de aandacht direct op de ketting gelegd en valt het kapje zelf helemaal niet meer op. Zo maak je een waar fashionstatement en zal iedereen je herkennen aan je prachtige ketting, niet aan het kapje dat je draagt. Je kunt kiezen voor speciale kettingen die hiervoor gemaakt zijn, maar deze komen in Nederland nog maar weinig voor. Gelukkig kun je ook van bijna iedere andere schakel- en/of parelketting en dergelijk exemplaar maken. Het enige waar je aan moet denken is dat de ketting over slotje of knijpertje moet beschikken, zodat deze eenvoudig aan het mondkapje kan worden bevestigd.

Mooie mondkapjes kopen

Wil je niet al te veel moeite doen om er stijlvol bij te lopen? Maar draag je toch liever geen blauw chirurgisch kapje? Kies dan voor een wasbaar exemplaar met mooie print. Kies bij voorkeur voor verschillende kapjes. Zo kan je nog eens afwisselen en maak je iedere outfit helemaal compleet. Mooie mondkapjes kopen is de eerste stap naar een fashionable look anno 2021.

Leave a Response