Tips

Nano mineralen en de gezonde effecten

1.37Kviews

Mineralen en nano mineralen kun je vinden in de gesteenten op de aarde, en komen in de bodem terecht waar ze worden opgenomen door planten. Door planten te eten die mineralen hebben opgenomen, kunnen wij deze mineralen binnenkrijgen. Nano mineralen zijn nog kleiner dan reguliere mineralen, en kunnen goed worden opgenomen in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op een specifieke plek in het lichaam deze mineralen nodig hebt. Wat zijn dan nog meer verschillen en waarom moet je hiervoor kiezen? Je leest er in dit artikel meer over.

 

Nano mineralen en de voordelen

Deze kleinere mineralen zijn deeltjes die zweven in het zuiverste water. Deze mineralen bevatten geen andere stof dan de mineraaldeeltjes en het gezuiverde water. Ze zijn erg klein, en hebben daardoor geen geur, kleur of smaak. Hierdoor kunnen deze deeltjes erg snel door het lichaam worden opgenomen. Dit is bijvoorbeeld een perfecte oplossing voor mensen met spijsverteringsproblemen, omdat je vaak ziet dat de opname hier verstoord is. Nano mineralen worden makkelijker opgenomen en dit is heel gunstig.

 

Tekort aan mineralen

Deze mineralen kunnen oraal worden ingenomen, maar het kan ook aangebracht worden op de huid. Als je kijkt naar de natuur, zie je dat bodemuitputting veel voorkomt. Bijvoorbeeld door intensieve landbouw en het gebruik van pesticiden. Hierdoor is het mineraalgehalte een stuk lager. Deze deeltjes maken deel uit van een vruchtbare bodem, en konden worden opgenomen door bijvoorbeeld planten. Dit is echter niet altijd meer genoeg om van te kunnen leven, omdat door bodemuitputting het mineraalgehalte een stuk lager is dan vroeger. Om deze reden is het belangrijk om mineralen als supplement toe te voegen aan je voedingspatroon.

Wie hebben baat bij deze deeltjes

Deze kleinere mineralen werken op een andere manier en kunnen ook anders worden toegediend dan de standaard mineralen. Daarom kunnen bepaalde groepen mensen baat hebben bij het gebruik van nano mineralen. Ten eerste is het een goede toevoeging voor mensen met spijsverteringsproblemen. Omdat deze mineralen worden opgenomen via het slijmvlies, komen ze meteen in de bloedbaan terecht. Ook zijn deze mineralen goed voor mensen waarbij het doelgericht moet werken, zoals mensen met spierkrampen. Hier kan het specifiek worden aangebracht, dus op de huid waar zich de problemen bevinden, en dit leidt tot snel resultaat. Ook voor mensen met slikklachten kunnen nano mineralen een goede oplossing zijn, omdat deze deeltjes worden toegediend via een vloeistof in de mond. Dit is dus makkelijker dan een grote capsule doorslikken.

 

Veiligheid van deze nano mineralen

Deze kleine mineralen zijn volledig veilig, mede omdat deze deeltjes zo klein zijn kunnen ze niet in weefsels achter blijven en zich opstapelen. Een ander voordeel van deze stoffen is dat ze de prikkeloverdracht tussen de cellen vergroten, wat goed is voor de gezondheid. Daarnaast trekken ze dode en aangetaste cellen aan en ruimen deze op. Dit komt door het

elektromagnetische veld die nano mineralen uitstralen. Ze hebben een hoge energetische waarde, waardoor de prikkels tussen cellen worden geoptimaliseerd.

Leave a Response