AmbitieTips

Online kleding verkopen? 3 slimme tips!

Online kleding verkopen
1.2Kviews

Ben je een ondernemer in hart en nieren en besteed je al heel veel tijd in het waarmaken van jouw ultieme droom om ooit een eigen bedrijf te starten? En wil je dolgraag de fashionwereld betreden met een eigen onderneming? Dan kun je nu alvast de nodige voorbereidingen treffen. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van oude kleding. Toegegeven, hier heb je natuurlijk geen hulp voor nodig van een Online Marketing Meppel bedrijf. Het kan echter wel al een stapje in de goede richting zijn.

Wist je dat veel vrouwelijke ondernemers in de fashionwereld ooit zijn begonnen met het verkopen van kleding online? Pas toen kwamen ze achter hun talent en besloten ze ook kleding van merken op te kopen of soms zelfs eigen kleding te maken. Online kleding verkopen kan dan ook dé manier zijn om jouw verkoop skills te verbeteren. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Wij geven 3 slimme tips!

1.    Maak slim gebruik van social media

Social media is bij niemand meer onbekend. Mensen in alle leeftijdscategorieën maken hier gebruik van. Uit onderzoek blijkt zelfs dat circa 80% van de Nederlanders boven de 18 een social media account heeft. Door social media in te schakelen bij het verkopen van kleding kun je dus vrijwel iedere doelgroep bereiken. Het is dan ook niet voor niets dat social media marketing van GMU door heel veel ondernemers wordt ingezet. Social media is de manier om jouw bedrijf te laten shinen en naamsbekendheid te vergaren.

Ook voor het verkopen van oude kleding kun je hier terecht. Er zijn diverse verkoopgroepen op social media beschikbaar. Zo kun je eenvoudig contact leggen met anderen en jouw producten verkopen. Een slimme en eenvoudige manier om je kleding op de markt te zetten.

2.    Maak mooie foto’s

Bij het verkopen van kleding is het allereerst belangrijk dat potentiële kopers de producten op de juiste manier kunnen zien. Wanneer je onscherpe of zelfs helemaal geen foto’s toevoegt, zal dit weinig interesse wekken. Zorg er tevens voor dat jouw kledingstukken in helder licht worden gefotografeerd en doe dit vanuit meerdere hoeken. Zo weten mensen precies wat ze kopen en kunnen hier geen discussies over staan achteraf.

Ook wanneer je in de toekomst ooit zelf kleding van bekende merken hoopt te verkopen of misschien wel een eigen kledinglijn te starten, zal je merken dat foto’s van essentieel belang zijn. Wanneer je straks voor je eigen bedrijf foto’s wilt maken is het raadzaam om een fotograaf te regelen. Zo weet je zeker dat de foto’s van de beste kwaliteit zijn en direct de aandacht zullen trekken. Een Specialist in SEO kan jouw bedrijf dan vervolgens nóg beter op de kaart zetten. Win-Win!

3.    Verkopen in real life

Is online kleding verkopen helemaal niets voor jou en spreek je liever zelf met potentiële kopers? Ook dat is natuurlijk geen enkel probleem. Sterker nog: dit is de perfecte manier om je verkoop skills te verbeteren. Ook wanneer je een online bedrijfje in de fashionwereld opstart, zal dit niet enkel blijven bij het zoeken van de juiste Google Partner en online verkopen. Soms is het ook slim om op kledingbeurzen aanwezig te zijn en wellicht wil je in de toekomst zelfs een winkelpandje huren. Je verkoop skills nu al verbeteren kan dan ook geen kwaad. Sta gerust een keer op een marktje met je oude kleding of maak gebruik van Koningsdag om eens goed te oefenen. Mogelijkheden genoeg en zo maak je ook nog eens direct ruimte in je kledingkast.

Leave a Response