AmbitieHappinessPersoonijkTips

Nog enkele kilo’s verwijderd van jouw streefgewicht? Zo raak je deze effectief kwijt!

streefgewicht halen
5.93Kviews

Op het begin van elk dieet zullen de kilo’s er in een razend tempo af vliegen. Zonder dat je het zelf beseft ben je al heel snel zeer dicht bij je streefgewicht. Terwijl je vol enthousiasme je nieuwe voedingspatroon probeert aan te houden, moet je tot je spijt bekennen dat het de afgelopen tijd niet zo lekker meer loopt. Wat je ook doet, er gaat geen grammetje meer af. Dit is een fase die iedereen tijdens een dieet wel eens zal moeten doorstaan. Het is ook meestal de fase waarin je nog 2 tot 5 kilo van je streefgewicht verwijderd bent. Ontzettend frustrerend en dit zorgt er al snel voor dat je de handdoek in de ring wilt gooien. Niet doen! Want de kans is groot dat de kilo’s er weer aan zullen vliegen. En geloof ons, er zijn echt manieren om toch je streefgewicht te behalen. In dit artikel geven we enkele tips.

Hou een eetdagboek bij

Wanneer je al maanden hetzelfde dieet volgt is het heel logisch dat je jezelf een specifiek eetpatroon hebt aangeleerd. Hierdoor is de kans groot dat je nog precies hetzelfde eet als toen je net je dieet was begonnen. Hou er echter rekening mee dat dit dieet was afgestemd op hetgeen wat je toen woog. De caloriebehoefte ligt hoger bij iemand die zwaarder weegt. Het is daardoor gemakkelijker om af te vallen door slechts enkele dingen in je dieet aan te passen. Wanneer je lichter bent, zal je meer moeten doen om onder de dagelijkse energiebehoefte te komen. Gebruik supermarkt online bestellen via Butlon.com om snel een goed weekmenu op te stellen. Tel de calorieën van iedere maaltijd en bepaal hoeveel calorieën je maximaal per dag mag eten. Het is de bedoeling dat je onder dit maximum terecht komt.

Bovendien kun je er door boodschappen online te bestellen ook voor zorgen dat het gehele weekmenu continu uitgestippeld is. Wat te eten is dan geen discussiepunt meer. Je eet wat en wanneer je moet eten. Dat geeft rust en voorkomt dat je voor ongezonde alternatieven zult kiezen als je tijd tekort komt.

Plan een cheatday in

Bij structureel te weinig eten kan je lichaam in de spaarstand schieten. Hierdoor kom je niets aan, maar val je ook niet af. Je kunt dit proces doorbreken door je lichaam te foppen. Vertel je lichaam dat er nog steeds voldoende eten is en dat in spaarstand gaan niet nodig zal zijn. Dit doe je door een cheatday in te plannen. Ga natuurlijk niet helemaal los op zo’n dag, want anders is al je goede werk van de afgelopen week in één keer teniet gedaan. Maar kies er wel voor om een keer iets boven je dagelijkse energiebehoefte te gaan zitten. Lekker eten bestellen en gebruik maken van food delivery amsterdam netherlands is een prima manier om je lichaam te foppen.

Sporten

Als je al op een relatief laag gewicht zit, kan het best lastig zijn om onder je dagelijkse energiebehoefte te komen en tegelijkertijd voldoende te eten. Daarom is het verstandig om je energiebehoefte iets hoger te krijgen door te gaan sporten. Door te sporten, verbruik je meer energie en mag je dus ook meer eten, zonder dat dit direct gewichtstoename zal betekenen. Bovendien is een keer lekker eten in enschede dan ook geen enkel probleem meer. Er blijft genoeg ruimte binnen je caloriebehoefte.

Leave a Response