TipsWonen

Op deze manier geniet je ook in de koudere maanden van je tuin

Op deze manier geniet je ook in de koudere maanden van je tuin
735views

Helaas is het weer kouder en regenachtiger, wat betekent dat het tuinseizoen voorbij is. Het niet meer mogelijk om te barbecueën, buiten te lezen en rond te dwalen in de tuin, wat echt spijtig is, want er is niets fijner dan een dag in je eigen tuin doorbrengen. Gelukkig kunt u de tuin beschermen tegen de kou zodat u er het hele jaar door van kunt genieten.

Geniet van je tuin door een blokhut aan te schaffen

Met het kouder weer is het niet prettig om lekker in de tuin te vertoeven, maar met de een blokhut van Fonteyn kun je ook in de koudere maanden optimaal genieten van de tuin. U kunt kiezen uit verschillende maten en varianten. U kunt bijvoorbeeld een kleinere blokhut kopen om deze te gebruiken als handige opslagplaats voor tuinartikelen. Met de grotere versie kunt u de cabine ombouwen tot uw eigen vrijetijdsplek. Zet er een comfortabele bank in en versier het interieur, je kunt dan gedurende de koudere maanden heerlijk in de nieuwe hut vertoeven.

Met een heerlijke sauna ben je zo opgewarmd

Heb je het altijd koud tijdens de herfst en winter? Dan is een infrarood sauna een goede oplossing om heerlijk op te warmen. Infraroodsauna’s worden verwarmd door infrarood lampen, die anders werken dan traditionele Finse sauna’s. Door het effect van infraroodstralen wordt de warmte direct opgenomen door het menselijk lichaam waardoor je sneller opwarmt. De sauna kan ook helpen bij het verhelpen van lichamelijke ongemakken, zoals spier- en gewrichtspijn, en is perfect te combineren met de hut in de tuin!

Maak je tuin klaar voor de winter

Ook is het verstandig om de tuin winterklaar te maken. U kunt bijvoorbeeld verschillende maatregelen nemen om gras en planten gezond te houden. 

  • Snoei de dode gedeelten van planten af om zo ‘bloedende’ snijwonden bij uw planten te voorkomen.
  • De ene plant is de andere plant niet, verplaats planten die niet goed tegen de kou kunnen naar een garage, blokhut of schuur. De planten die wat beter tegen vorst kunnen, kun je ook toedekken met een beschermhoes die speciaal gemaakt is voor planten.
  • Sluit de waterleidingen die zich buiten bevinden af zodat ze niet kapot vriezen.
  • Vergeet ook de vogeltjes niet! Niet iedere vogel trekt naar het zuiden, omdat het met de kou moeilijker is om voedsel te vinden kun je zelf ook bijvoorbeeld vetbollen in de tuin ophangen. En een vogelhuisje als je het ze knus wil maken!

Leave a Response