Wonen

Tips voor het kiezen van een zoldertrap

zoldertrap
648views

Ben je op zoek naar een nieuwe zoldertrap? Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Zoek je een trap voor dagelijks gebruik, of wil je juist dat de trap zo min mogelijk ruimte inneemt? Verwacht je de trap voornamelijk zelf te gebruiken, of gebruiken je kinderen deze ook? Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je helpen om tot de juiste keuze voor jouw woning te komen. 

Direct een zoldertrap kopen? Bij Houtcompleet hebben ze een uitgebreid assortiment bouwpakket trappen!

Tip 1: kies tussen een vlizo- en steektrap

Bij de aankoop van een nieuwe zoldertrap heb je in de basis de keuze uit een vlizo- en steektrap. De vlizotrap biedt als voornaamste voordeel dat deze in het plafond verwerkt kan worden. De trap neemt hierdoor nauwelijks ruimte in. Een steektrap heeft meer ruimte nodig. Door de steektrap in een scherpe hoek tegen een bed of bijvoorbeeld de opgang naar zolder te plaatsen, verbruik je niet onnodig veel ruimte. De steektrap is ideaal, wanneer je dagelijks naar zolder wilt kunnen gaan. 

 

Tip 2: voorzie de steektrap van een trapleuning 

Maak de trap naar zolder zo veilig mogelijk, door deze van een trapleuning te voorzien. Met name wanneer de trap regelmatig door je kinderen gebruikt wordt, is het belangrijk om te zoeken naar een veilige oplossing. Met een trapleuning voorzie je hierin. Je kunt de trapleuning eenvoudig aan het hout van de steektrap monteren. Bij een vlizotrap is het gebruik van een trapleuning niet mogelijk. 

 

Tip 3: kies voor een bouwpakket zoldertrap

Steeds vaker kiezen consumenten voor een bouwpakket zoldertrap. Het idee hierbij is dat je de trap zelf in elkaar kunt zetten. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar ook nog eens hoge kosten. Je bent niet afhankelijk van een externe monteur, maar kunt de zoldertrap direct na levering monteren. Het is verstandig dit samen met iemand anders te doen. 

Leave a Response