Tips

Tuin laten aanleggen? Check deze aandachtspunten

Tuin laten aanleggen? Check deze aandachtspunten
203views

Wil je een tuin laten aanleggen? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Want ondanks dat je het werk uitbesteed, zijn er wel degelijk een aantal aandachtspunten van belang. Dit zijn ze:

Kies een professioneel hoveniersbedrijf

Het eerste aandachtspunt is het kiezen van een professioneel hoveniersbedrijf. In Nederland zijn er vele kleine en grote bedrijven waar je terecht kunt voor tuinaanleg. Om een eerste selectie te maken van hoveniersbedrijf die je wilt gaan benaderen voor een offerte raden je aan om reviews te checken.

Reviews zeggen namelijk veel over het geleverde werk en de mate waarin de klanten tevreden zijn. Naast reviews checken, raden we je ook zeker aan om in je netwerk rond te vragen naar goede hoveniersbedrijven.

Laat altijd een tuinontwerp maken

Wanneer je een hoveniersbedrijf hebt gevonden waar je de tuinaanleg aan wilt uitbesteden, is de volgende stap het laten maken van een tuinontwerp. Een tuinontwerp is vergelijkbaar met een bouwtekening voor een huis, deze stap kun je beter niet overslaan.

In het ontwerp voor de tuin worden allerlei zaken meegenomen, zoals

  • De beplanting
  • Schaduwrijke zones
  • Speelruimte
  • Opvang en afvoer van hemelwater

Als het even kan heeft het de voorkeur om het tuinontwerp in 3D te laten maken. Op die manier kun je van tevoren een virtuele wandeling door de tuin maken en ervaren of de tuin zoals die ontworpen is past bij wat je voor ogen had.

Denk van tevoren na over het tuinonderhoud

Een belangrijk aandachtspunt bij tuinaanleg is dat je van tevoren nadenkt over de mate waarin je tuinonderhoud wilt uitvoeren. Vind je het bijvoorbeeld erg als je iedere week in de tuin onderhoudswerkzaamheden moet verrichten? 

Als het antwoord daarop ‘ja’ is, dan is het belangrijk dat je daarmee rekening mee houdt bij het kiezen van de beplanting. Kies dan met name voor planten die langzaam groeien en weinig onderhoud vergen.

Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om geen rekening te houden met het tuinonderhoud, als je besluit om het werk uit te besteden. Als je besluit om dat daadwerkelijk te gaan doen, dan raden we je aan om van tevoren een offerte voor het tuinonderhoud op te vragen bij dezelfde hovenier die de tuin aanlegt.

Op die manier weet je met welk kostenplaatje je rekening moet houden voor de onderhoudswerkzaamheden. 

Leave a Response