Wonen

Voordelen van moderne houten vloeren

Voordelen van moderne houten vloeren
325views

Hout komt rechtstreeks van de natuur. Dit zorgt er voor dat het een warme en gezellige sfeer geeft. Het ziet er natuurlijk en fris uit en past in vrijwel elk interieur. Moderne houten vloeren zijn razend populair. De reden hiervan is, is dat hout tijdloos is en het altijd wel een goede keus is. Naast het feit dat de vloer er mooi uitziet, zijn er ook een aantal andere voordelen van het hebben van deze vloer in huis. Denk maar aan de duurzaamheid en het lange leven dat deze vloer heeft. Wil je hier meer over weten? Je zult er achter komen in dit artikel. 

Een goede investering

Een houten vloer is duurzaam en daarmee ook een goede investering. De houten vloer gaat namelijk lang mee, dus je kunt er lang van genieten. Op het moment dat de vloer de juiste onderhoud krijgt, zal de vloer wel je hele leven mee kunnen gaan. De onderhoud is ook niet heel moeilijk. Stofzuigen en af en toe dweilen is al voldoende. Afhankelijk van de soort vloer die je hebt, kun je een onderhoudsolie gebruiken. Verder is het mogelijk de vloer 1 keer in de zoveel tijd af te schuren, zo zal hij er weer als nieuw uitzien. Martijn de Wit vloeren heeft heel verschillende houten vloeren beschikbaar. 

In combinatie met vloerverwarming

Naast het feit dat de houten vloer lang mee gaat, is het wel handig om te weten hoe je dit kunt doen per seizoen. Vooral in de koudere periodes ben je op zoek naar warmte. Hout is hier een goede oplossing voor want hout houdt als het ware de warmte vast en zorgt ervoor dat de ruimte comfortabel aanvoelt. Toch is het mogelijk om bij houten vloeren een vloerverwarming te installeren. Op deze manier heb je een groter wooncomfort, maar zul je ook flink wat energie besparen. De meeste houten vloeren zien hier wel voor geschikt. Zo kun je het gehele jaar genieten. Zeg dus maar snel gedag tegen koude voeten.

Leave a Response