AmbitieHappiness

Wat je wil weten over het financiële systeem?

Wat je wil weten over het financiële systeem?
608views

Geld speelt een belangrijke rol in ons leven. Zelfs als je niet materialistisch bent ingesteld, heb je geld nodig om van te leven. Houd jij je graag aan de laatste mode- en interieurtrends? Dan geef je waarschijnlijk regelmatig geld uit aan meubels, kleding en accessoires. Soms weerhoudt onze financiële situatie ons ervan om specifieke aankopen te doen. Je wacht bijvoorbeeld nog even met het halen van een paar sneakers of met de aanschaf van een nieuwe salontafel. Het financiële systeem speelt dus een grote rol in ons leven. Wil jij meer te weten komen over het financiële systeem? Lees dan verder!

Geld lenen

Allereerst willen we het eens met je hebben over geld lenen. Dit is een belangrijk onderdeel van het financiële systeem, omdat hier wederom weer veel geld mee wordt verdiend. Dit is voor jou niet aantrekkelijk, tenzij jij enorme hoeveelheden geld beschikbaar hebt of wanneer je een eigen bank hebt. Nee, voor jou is het op een andere manier aantrekkelijk. Waarom? Omdat je met geld weer geld kunt verdienen. Met geld verdien je geld, zo werkt het nu eenmaal op deze wereld. Voor heel veel dingen heb je geld nodig en daarom kun je maar beter geld lenen dan afzien van je droom of je businessplan. Daarnaast is het zaak om je te beseffen dat een lening aanvragen helemaal niet moeilijk is. Tegenwoordig kun je dit heel makkelijk online doen en hoef je helemaal niet te voldoen aan allerlei moeilijke voorwaarden, iedereen kan dit. 

 

Geld lenen is soms verstandig, maar niet altijd. Geld lenen om een dure merktas van te kopen? Dat is af te raden! Wil je een goed uitgedacht businessplan uitvoeren, dan kan het wel degelijk interessant zijn om te lenen. Ook zie je vaak dat mensen geld lenen om kosten te besparen op de lange termijn. Heeft jouw woning nu een onderhoudsbeurt nodig? Dan kun je soms beter geld lenen voor onderhoud dan dat je achteraf hogere kosten maakt in verband met achterstallig onderhoud.

Monetair beleid

We zien dat de Europese Centrale Bank (vanaf nu: ECB) de afgelopen jaren zeer lage rentes heeft aangehouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er heel veel schulden zijn gemaakt. Dat komt omdat, wanneer de rente laag is, mensen makkelijker kunnen lenen en lenen ook goedkoper is, dus mensen meer en vaker lenen. Dat is op zich niet slecht, want we hebben een schuldeneconomie. De economie draait op schulden en schulden worden ook weer verpatst. Hier is de gewone burger meestal de dupe van, aangezien dit zorgt voor een enorme berg schulden. Die berg schulden, die moet allemaal in ‘het leven worden geroepen’. Het wordt gemaakt met geld dat er niet is, dat betekent dat er enorm veel geld in het verkeer komt. Dit zorgt voor inflatie, en de torenhoge inflatie op het moment zorgt ervoor dat de ECB weinig kanten op kan. Monetair beleid voeren is dus zo makkelijk nog niet voor hen. 

Beurzen

De beurzen staan er, mede door het monetaire beleid, momenteel niet goed voor. Veel mensen zijn erg negatief en er komt vermoedelijk een crash aan. Houdt hier zeker rekening mee de komende tijd, want wellicht gaat het een impact op jou hebben. 

Leave a Response