Tips

Een sloep verzekeren, waarom je daar zeker voor moet kiezen

1.1Kviews

Veel mensen die graag eigenaar willen worden van een betaalbare boot kiezen er uiteindelijk voor om een zogenaamde sloep te kopen. Ondanks het feit dat dergelijke boten verrassend betaalbaar zijn spreekt het voor zich dat er nog altijd sprake is van een bepaalde vorm van investering. Omwille van deze reden kan ook het afsluiten van een passende verzekering zeker en vast de moeite waard zijn. Een sloep verzekeren is mogelijk op tal van verschillende manieren en de voordelen waar je op kan rekenen spreken eigenlijk in grote mate voor zich. Ben je benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan dien je vooral verder te blijven lezen!

Hoe kan je een sloep verzekeren in de praktijk?

Het eerste wat je natuurlijk graag zal willen weten over een sloep verzekeren heeft te maken met de verschillende manieren waarop dit mogelijk is. In de basis kan je kiezen voor het afsluiten van bijvoorbeeld een vrij eenvoudige WA-verzekering. Als je de sloep waar je eigenaar van bent geworden op deze manier gaat verzekeren zal je kunnen vaststellen dat hoofdzakelijk de schade is verzekerd die jij gaat aanbrengen ten opzichte van derden. Met andere woorden, als je sloep door een ongeval of op een andere manier schade zal oplopen is deze niet standaard verzekerd.

Een andere mogelijkheid die je kan benutten voor wat je sloep verzekeren betreft heeft betrekking tot het afsluiten van bijvoorbeeld een WA+ beperkt of een WA+ volledige cascoverzekering. Bij dergelijke verzekeringen is het zo dat er merkbaar meer potentiële schadegevallen worden ingedekt. Denk hierbij dan ook aan de schade die je mogelijks onverhoopt zelf aanbrengt aan je sloep. Op deze manier is je investering uiteraard alleen maar nog beter beschermd.

Is een sloep verzekeren belangrijk?

Je hoeft in Nederland geen rekening te houden met het verplicht moeten afsluiten van een bootverzekering. Dat geldt dus ook voor de sloep waar jij eigenaar van bent. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat een sloep net als een andere boot altijd een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Bovendien zal je tot de vaststelling komen dat de Nederlandse wateren stelselmatig drukker worden bevaren wat ervoor zorgt dat het risico op een ongeval alleen maar toeneemt. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de keuze voor het afsluiten van een sloepverzekering zeker erg belangrijk is!

Let op eventuele geldende verplichtingen!

Je sloep verzekeren hoeft in Nederland niet wettelijk verplicht te gebeuren. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er sprake kan zijn van een dergelijke verplichting in andere landen. Je hoeft deze landen in de praktijk ook helemaal niet zo ver te zoeken. Zo is het bijvoorbeeld verplicht in Griekenland evenals in Italië en Spanje om je boot te verzekeren wanneer je er daarmee op het water wil gaan varen. Dit geldt ook niet alleen voor de inwoners van het land zelf, maar zeker ook voor toeristen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ben je van plan om met je sloep naar het buitenland te trekken? Dan kan je sloep verzekeren zomaar wel degelijk verplicht zijn!

Heb je een boot die sneller gaat? Laat je speedboot verzekeren!

 

 

Leave a Response