Tips

Wat kun je met helium?

Wat kun je met helium?
724views

Helium is een gas die we redelijk vaak voorbij horen komen. Voor veel mensen gaat deze term al gauw gepaard met één of meerdere ballonnen of een hoog stemmetje. Dit zijn namelijk ook wel meteen de zaken waarvoor helium gebruikt wordt. Toch is er nog wel het één en ander te doen over het gebruik van helium. Benieuwd wat? Lees vooral gauw verder in dit blog!

Helium op een verjaardag

Eén van de meest voorkomende plekken waar gebruik wordt gemaakt van helium uit een helium tank is op een verjaardag. Veel ballonnen worden voorzien van dit goedje op ze te doen zweven. De versiering op jouw verjaardag oogt zo meteen een stuk professioneler. Dit is niet het enige waar helium goed voor is!

Klinken als een smurf?

Waar helium ook vaak mee geassocieerd wordt, is het verhoogde stemmetje dat je ervan krijgt. Wanneer je dit edelgas met zuurstof combineert, ontstaat er een afwijkende klank in jouw stem. Wanneer jij binnenkort eens een tijdje lang en hard wilt lachen, raden we je zeker aan om eens met helium te gaan experimenteren. Grappige momenten en buikpijn van het lachen zijn hoe dan ook een garantie bij het gebruik van dit gas.

Pas wel op!

We moeten je er echter wel op wijzen dat het gebruik van helium niet helemaal zonder risico’s is. Doordat helium pas in combinatie met zuurstof zorgt voor die afwijkende klank, kan het voorkomen dat je te weinig zuurstof binnenkrijgt. Wat je ook doet, adem dus nooit te veel helium in. Gevolgen van zuurstoftekort zijn onder andere flauwvallen. Ook zijn er wat fatalere opties mogelijk, dus wat je ook doet: pas op met het overmatig gebruik van helium. Als je echt slim bent, blijf je dit gas enkel en alleen gebruiken voor de ballonnen op jouw verjaardag!

Leave a Response