Wonen

WOZ waarde Amsterdam bezwaar indienen, hoe gaat dat?

2.39Kviews

De Gemeente genereert in veel gevallen automatisch de WOZ waarde Amsterdam. Dit gebeurt middels een volledig computergestuurd proces. Dit kan nog wel eens betekenen dat de hoogte van de WOZ-waarde uiteindelijk niet helemaal correct is en te hoog is. Het loont daarom de moeite om de ingeschatte WOZ waarde Amsterdam kritisch te bekijken en/of te laten controleren door een gespecialiseerd bedrijf. Een te hoge inschatting van de WOZ-waarde zorgt er namelijk voor dat je teveel gemeentelijke belastingen betaalt. Op dit moment maakt slechts 2% van de Nederlandse huizenbezitters gebruik van deze mogelijkheid. En dat is jammer, want het is niet erg ingewikkeld om de hoogte van de WOZ te (laten) controleren en aan te vechten.

Het laten indienen van een bezwaarschrift

Zeker in de gemeente Amsterdam is de gemiddelde huizenprijs erg hoog. Als je woning dan ook nog eens een te hoge WOZ-waarde heeft, betaal je onnodig veel aan gemeentelijke belastingen. Dit betreft bijvoorbeeld de Onroerende Zaakbelasting, de waterschapsbelastingen of het eigenwoningforfait. Als je het gevoel hebt dat de WOZ waarde te hoog is ingeschat, schakel dan met een specialist die je hierbij kan helpen. Het enige wat je hoeft te doen is het aanleveren van enkele gegevens. Dit vergt enkele minuten van je tijd, vervolgens nemen de gecertificeerde taxateurs het gehele vervolgtraject voor je uit handen. Het enige wat ze daarnaast nog nodig hebben van je is de ontvangen WOZ-beschikking. Hierna is jouw werk gedaan en kom je er snel achter of een bezwaar tegen de WOZ waarde Amsterdam zinvol is.

Wat is de kans op succes?

Ondanks dat slechts weinig mensen een bezwaar indienen, wordt meer dan de helft van de bezwaarschriften gehonoreerd. Het is dus zeer interessant en mogelijk lucratief om de hoogte van je WOZ waarde aan te vechten, mits je hier gegronde redenen voor hebt. Een aandachtspunt hierbij is dat het bezwaar moet zijn ingediend binnen zes weken na ontvangst van de WOZ-beschikking. Een bijstelling van de WOZ naar beneden, zorgt er direct voor dat je ook minder belastingen en heffingen richting de gemeente afdraagt. Na honorering van je bezwaar, ontvang je een nieuw taxatierapport van de WOZ-waarde van je woning. Op basis hiervan wordt de WOZ waarde Amsterdam naar beneden bijgesteld, met bijkomende fiscale voordelen tot gevolg.

Schakel de juiste hulp in

Een gespecialiseerde partij neemt vrijwel al het werk uit handen voor je. Deze zorgt ervoor dat alle benodigde documenten juist beargumenteerd bij de gemeente terecht komen. De taxateur is daarbij precies op de hoogte van hoe jouw woning correct op waarde moet worden geschat en welke factoren invloed hebben op de WOZ waarde Amsterdam. Je kunt dus rustig achterover leunen en je bovendien flink wat geld besparen. Vooraf heb je bovendien goed in beeld wat de kosten zijn die je gaat maken en vooral welke besparingen je kunt realiseren. Daardoor kun je weloverwogen een beslissing maken voor een bezwaar WOZ waarde Amsterdam.

Benieuwd naar de hulp die bezwaarmaker je kan bieden bij het bezwaar WOZ waarde Amsterdam maken? Neem dan gerust contact met ons op!