ModeTips

Zo zorg je voor een natuurlijke make-up look op je werk

natuurlijke make-up look op je werk
969views

Ben jij een echte make-up freak die het liefst elke dag voor een glamlook gaat? Of laat jij dit ochtendritueel juist liever achterwege om nog een kwartier langer te kunnen blijven liggen? Soms is het lastig de juiste balans te vinden wanneer het gaat om dagelijkse bezigheden zoals je (bij)baan. Werkgevers gaan ervan uit dat je verzorgd op de werkvloer verschijnt, maar kunnen het misschien minder waarderen als jij met felrode lippenstift en paarse oogschaduw aankomt. Wij hebben de perfecte tips voor een natuurlijke look die altijd geschikt is.

1.   Wees jezelf

First of all: wees jezelf. Wanneer het dragen van make-up echt niet bij jou past, zal niemand je dwingen dit wel te doen. Het is ook niet erg als jij juist de grenzen opzoekt als het gaat om cosmetica. Het gaat erom dat je jezelf fijn voelt en het binnen de perken blijft van de voorschriften van jouw functie.

Stel je doet horecawerk. Wanneer je een avond op een feest werkt, kan een lippenstift leuk zijn. Echter is het wel handig om altijd even te peilen bij je baas. Je wil natuurlijk de gastvrouw niet overschaduwen.

Het kan ook zijn dat je een keer op een condoleance moet werken. Wanneer je mensen serveert die in rouw zijn, is het netjes om hier je uiterlijk ook op aan te passen. Een felle lipkleur is dan een echte no-go. Het is dus vooral belangrijk dat jij met gezond verstand nadenkt en je look dus aanpast op de situatie waar jij je in bevindt.

2.   Hoe creëer je een natuurlijke look?

Dan gaan we nu over naar de orde van de dag: een natuurlijke make-up look. Hieronder zullen wij je een aantal tips geven, zodat jij straks helemaal klaar bent voor je job!

Tip 1: Make-up begint met een goede verzorging

Het verzorgen van je huid is een belangrijke factor die veel mensen overslaan. Dat jij nu een perfecte huid hebt, betekent niet dat dit over twintig jaar nog steeds zo is. Reinig je gezicht elke avond en gebruik een verzorgende crème. Zo krijgt je huid de kans om zich ’s nachts te herstellen. Ook in de ochtend is het belangrijk dat jij een goede gezichtscrème aanbrengt. Het liefst een vocht inbrengende, hierdoor krijg jij een gezonde glans op je gezicht. Vergeet ook de SPF niet! Er bestaat een grote misconceptie dat je dit alleen in de zomer aanbrengt. SPF beschermt je huid tegen uv-stralen en geloof me: die zijn er ook in de winter.

Tip 2: Schrap de foundation

Voor een natuurlijke look is foundation overbodig. Sterker nog, waarschijnlijk heb jij helemaal geen foundation nodig! Door een goede concealer te gebruiken onder je ogen en op oneffenheden zorg je voor een frisse uitstraling. Ook kun je een lichtere concealer gebruiken om je gezicht een natuurlijke lift te geven.

Tip 3: Wat heb jij nodig?

Iedereen zijn of haar gezicht is anders. Dat betekent dat een natuurlijke make-up look voor iedereen anders kan zijn bij de volgende tip: gebruik maximaal 4 producten. Sommigen hebben van zichzelf volle wenkbrauwen en hoeven hier niets aan te doen, terwijl anderen dit juist de belangrijkste stap vinden in hun routine. Bedenk dus wat jij belangrijk vindt!
Voor mij zou dit bijvoorbeeld het volgende zijn:

  • Concealer
  • Wenkbrauwpotlood
  • Blush
  • Lipgloss

Wanneer je jezelf beperkt tot 4 producten zul je zien dat dit je niet alleen een hele hoop tijd scheelt, maar dat je ook creatiever wordt. Zo kun je een lippenstift ook heel erg goed als blush gebruiken, of kan een likje vaseline op je wangen dienen als highlighter.

Leave a Response