HappinessTips

Zo behoud je een stralende haarkleur

Zo behoud je een stralende haarkleur
765views

Door je haar te kleuren of te verven kun je je hele look in één oogopslag veranderen. Ga je voor een lichte, zomerblonde kleur? Of past diep kastanjebruin juist meer bij jou? Eén ding is zeker: als je met een fris gekleurd kapsel de kapsalon verlaat, voelt het alsof je op wolken loopt. Met name de eerste weken na je kappersbezoek geniet je volop van je nieuwe coupe, als de kleur nog zijn volledige intensiteit heeft. Maar hoe behoud je die mooie kleur zo lang mogelijk? En hoe verzorg je gekleurd haar?

Kleurbehoud en kleurverzorging

Als je helemaal blij bent met je nieuwe haarkleur, wil je deze kleur natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Verzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar kunnen helpen om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk mooi te houden. Daarnaast is gekleurd haar vaak kwetsbaarder. Het is dus heel belangrijk om je gekleurde haar goed te verzorgen, zowel om je haar blijvend te laten stralen als om beschadigingen te voorkomen. Een goede kleurshampoo helpt om een frisse, uitgesproken kleur te behouden en geeft jouw haar daarnaast de verzorging die het nodig heeft. Verder kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fijne conditioner en een revitaliserend serum dat jouw gekleurde haar extra voedt. Zo blijft je haar soepel en zacht.

Last van uitgroei?

Afhankelijk van hoe snel jouw haar groeit, zul je na een tijdje weer je normale haarkleur bij je wortels zien verschijnen. Uitgroei kan erg vervelend zijn, vooral als je natuurlijke haarkleur veel afwijkt van de kleur waarin je je haar geverfd hebt. Helaas is uitgroei onvermijdelijk: je kunt het niet voorkomen, maar gelukkig bestaan er wél oplossingen voor. Een afspraak bij de kapper maken en je uitgroei door een professional bij laten werken is de meest voor de hand liggende optie. Als je je haar oorspronkelijk bij dezelfde kapper gekleurd hebt, weten zij precies welke kleur ze bij je aanzet moeten gebruiken om van jouw kapsel weer een sprankelend geheel te maken. Toch zitten er ook nadelen aan als je wat betreft je uitgroei volledig afhankelijk bent van de kapsalon: je zult soms even moeten wachten tot je er terecht kan, of misschien ben je zelf niet in de gelegenheid om er op korte termijn langs te gaan, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Daarnaast kan het redelijk prijzig zijn om regelmatig een bezoekje aan de kapper te brengen. In zo’n geval is het fijn om een tijdelijke oplossing te hebben. Tijdelijke haarkleuringen voor thuis, zoals Color Wow, kunnen dan een uitkomst bieden: met zo’n tijdelijke haarkleuring kun je je uitgroei makkelijk camoufleren, zodat deze niet meer opvalt. Op deze manier kun je zelf makkelijk vanuit huis je uitgroei aanpakken en ziet jouw kapsel er ook tussen de kappersafspraken door prachtig uit.

Leave a Response