Happiness

Zo ga je de zomer met meer zelfvertrouwen tegemoet

Zo ga je de zomer met meer zelfvertrouwen tegemoet
70views

Voor mensen met weinig zelfvertrouwen is de zomer misschien wel het minst leuke seizoen. Want hoe fijn is het om in de gure wintermaanden jezelf lekker te hullen in oversized truien en baggy broeken? In de zomer geven we onszelf letterlijk meer bloot. Daarnaast zitten we minder vaak binnen en begeven we ons vaker onder de mensen. Als je al onzeker bent, kan dit best lastig zijn.

Merk je dat jij ook ieder jaar weer opkijkt tegen de zomer? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Jij mag er zijn. Tijd om dat te laten zien! Met behulp van de volgende tips ga jij de komende zomer met meer zelfvertrouwen tegemoet.

De juiste badkleding

Een van de grootste zorgen in de zomer is toch wel het dragen van badkleding. De kans is groot dat je gedurende de zomer wel een keer uitgenodigd wordt om te gaan zwemmen of een dagje naar het strand te gaan. Heel gezellig, maar liever zeg je toch af. Het idee dat je jezelf in badkleding onder heel veel andere mensen moet begeven is op z’n zachtst gezegd afschrikwekkend.

Bikini, badpak of tankini? Er is ongelooflijk veel mogelijk. De juiste badkleding doet wonderen voor je zelfvertrouwen. Het is dan ook tijd om jezelf eens te trakteren op nieuwe badkleding. Het is niet voor niets dat badkleding in alle soorten en maten te vinden is. Het is belangrijk dat je voor badkleding kiest waar jij je prettig in voelt en die jouw goede punten zoveel mogelijk accentueren.

Maak je je bijvoorbeeld druk om een klein buikje? Kies dan voor een high waisted bikinibroekje en een opvallende top om je borstpartij meer te accentueren. Heb je een atletisch lichaam met weinig vrouwelijke vormen? Kies dan voor opvallende prints en ruches.

Pas verschillende soorten badkleding en maten en ontdek waar jij je het prettigst in voelt. Vergeet ook niet dat mensen veel minder op je letten dan je denkt. Iedereen voelt zich soms onzeker in badkleding. Maar iedereen mag dragen wat ze fijn vinden. Je hoeft geen perfect lichaam te hebben om te mogen genieten. Als je met die mindset vertrekt, zal je zien dat het eigenlijk reuze meevalt.

Let op je lichaamshouding

Wat valt je op als je naar mensen kijkt die onzeker zijn? Het opvallendste is misschien wel de lichaamshouding. Onzekere mensen zijn sneller geneigd om in elkaar gedoken te lopen. Ze houden het hoofd naar beneden en trekken de schouders onbewust ook in. Dit valt niet alleen meer op, maar leidt er ook toe dat ze zich nog minder goed voelen. Je kunt jezelf uitdagen door eens meer op je houding te letten als je naar buiten gaat. Trek je schouders recht en doe je hoofd omhoog. Dit voelt in het begin misschien ongemakkelijk, maar het zal steeds makkelijker worden. Je lichaamshouding veranderen is uiteindelijk dus ook goed voor de persoonlijke groei. Je dwingt jezelf om meer zelfvertrouwen uit te stralen en onbewust krijg je dit dan ook.

Leave a Response