PersoonijkTips

3 redenen om met een vulpen te schrijven op het werk

3 redenen om met een vulpen te schrijven op het werk
2.92Kviews

De moderne wereld staat bekend om allerlei digitale oplossingen die het leven een stuk gemakkelijker maken. We maken aantekeningen op de laptop, notities en boodschappenlijstjes in de smartphone en bestellen tegenwoordig alles online. De digitalisering van ons leven heeft veel goeds gebracht. Toch heeft het ook wel degelijk een aantal nadelen.

Leraren trokken enkele jaren geleden al aan de bel toen bleek dat steeds meer jonge kinderen slecht begonnen te schrijven. Hoewel ze erg kundig waren op de tablet, werd het talent voor schrijven en een goede fijne motoriek steeds vaker gemist. En we weten allemaal hoe belangrijk dat is. Het is dan ook niet voor niets dat op veel scholen meer aandacht aan het geschreven woord wordt gegeven.

Op het werk zou dit eigenlijk ook zo moeten zijn. Waarom? Wij geven je 3 redenen om vaker met een vulpen te schrijven op het werk. Na het lezen van deze voordelen wil je nooit meer anders!

1.    Beter voor het geheugen

Ben jij iemand die op het werk altijd alles vergeet? Weet je halverwege de dag al niet meer wat je ’s ochtends had gedaan? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Geheugenproblemen zijn op het werk namelijk niet wenselijk. Voor je het weet vergeet je belangrijke afspraken of doe je dubbel werk, omdat je niet meer weet wat er eerder al is uitgevoerd. Een vulpen is bij het verbeteren van het geheugen een perfect hulpmiddel.

Wetenschappers hebben al eerder onderzoek gedaan naar de invloed van het geschreven woord op de hersenen. Het is eigenlijk een gek idee dat er geen enkel ander levend wezen ter wereld is die op dezelfde manier kan schrijven als de mens. Schrijven met je favoriete Parker pen lijkt wellicht eenvoudig, maar er gebeurt heel veel in je lijf om dit mogelijk te maken. De handmotoriek moet volledig afgestemd worden op het brein. Alles wat je denkt, moet op de juiste manier vertaalt worden op papier. Dat vergt veel complexe verbindingen tussen de twee hersenhelften. Dit zorgt er tevens voor dat het brein beter geprikkeld wordt, waardoor je in staat bent om dingen sneller op te slaan.

Heb je dus een belangrijke meeting op het programma staan en wil je straks niet ook nog eens thuis continu de aantekeningen op de laptop doorlezen? Schrijf ze dan op met een montblanc pen. Je zal merken dat je hierdoor de stof veel beter kunt onthouden en dat scheelt achteraf veel werk.

2.    Uniek handschrift

Een vulpen is als de Rolls-Royce onder de pennen. Dit geweldige schrijfinstrument geeft ieder handschrift net dat beetje extra. Met een lamy vulpen geef je jouw handschrift karakter en een geheel eigen persoonlijkheid. Vrijwel niemand schrijft hetzelfde met een vulpen. Ook al lijkt het handschrift wellicht op elkaar, de wijze waarop de pen wordt gehanteerd verschilt altijd. Door de pen op een andere wijze in te drukken, zal de inkt ook anders op het papier terecht komen. Hierdoor geniet je altijd van een unieke stijl van schrijven.

3.    Persoonlijker

 

Soms is het ook gewoon een stuk persoonlijker om collega’s een handgeschreven brief te sturen of een aantekening te maken voor cliënten. Hoewel de digitale mogelijkheden heel prettig zijn om extra snel te werken, verliest het werk hierdoor wel haar persoonlijke karakter. Een mailtje kan al snel gehaast of anders over komen dan een geschreven boodschap. Pak daarom indien mogelijk altijd je Waterman pen er bij voor een persoonlijk bericht.

Leave a Response