Tips

Draag een zonnebril en bescherm je ogen (ook met lenzen)

Draag een zonnebril en bescherm je ogen
728views

Elk jaar is de zomer is het weer uitmuntend weer. Ze strakke zonnebrillen en contactlenzen worden dan weer uit de kast gehaald. We beschermen onze huid de laatste tijd steeds beter de zon. Er wordt volop voorlichting gegeven en reclame gemaakt voor het beschermen van je de huid tegen de felle zomer zon. De zomerzon is heerlijk maar kan door de UV straling schadelijk zijn voor de huid doordat het de oorzaak is van vele gevallen huid kanker in Nederland. 

Oké, je weet nu dat je jezelf goed moet insmeren tegen de zon, blijf dit vooral doen natuurlijk! Maar bescherm je ook je ogen tegen de straling die van de zon af komt? Als je op vroege leeftijd wordt blootgesteld aan UV straling kan dit later schade opleveren aan je ogen. Je zult eerder een lees of gewone bril moeten. UV straling kan schade aanbrengen aan de oogleden, de ooglens, het netvlies en het hoornvlies.

Goede kwaliteit brillen en lenzen

De schade die eenmaal is aangebracht door de zon is niet meer te herstellen. De zon is vooral schadelijk voor kinderen onder de 12 jaar en mensen die ouder zijn dan 50 jaar. Onder de 12 jaar biedt het oog zelf nog onvoldoende bescherming tegen de zon. Oudere mensen hebben hun zonnekapitaal in de loop van de jaren verloren waardoor er geen bescherming meer is voor het oogweefsel. Het spreekt natuurlijk voor zich dat baby’s helemaal niet blootgesteld mogen worden aan de zon. Veel zonnebrillen zijn van categorie 3, deze bieden bescherming tegen felle zon zoals op het strand en op het water bijvoorbeeld. 100% UV bescherming van je ogen is hiermee gegarandeerd. Bij goedkope zonnebrillen koop je voor weinig geld dus niet alleen een bril die je als mode accessoires kunt gebruiken maar ook nog eens bescherming biedt tegen de zon!

Daglenzen

Daglenzen zijn één van de meest verkochte zachte lenzen en worden elke dag gebruikt waarna ze weggegooid worden. U begint enen met een nieuw paar daglenzen elke dag met nieuwe daglenzen zonder dat u gebruik maakt van contactlenzen vloeistof. Wij leveren u als goedkoopste aanbieder alle soorten zachte daglenzen die u tevens online kunt bestellen. Tevens ontvangt u bij elke bestelling van daglenzen de verzending gratis.

Brillen voor kinderen

Ook de kleintjes onder ons willen er hip en trendy uitzien! Hoe kan dat beter dan met een stoere kinder-zonnebril. Naast dat het voor de kids stoer is om een mooie zonnebril te hebben heeft de zonnebril natuurlijk ook een beschermende functie. UV straling is schadelijk voor de ogen, zeker bij kinderen die nog een heel leven voor zich hebben. Vergeet daarom niet om ook voor de kleintjes bescherming te bieden tegen de felle zon.

Leave a Response