Tips

Het trekken van een coax kabel naar de slaapkamer

517views

Als je een tv met signaal wil installeren op de slaapkamer, zul je een coax kabel moeten trekken van het punt waar het signaal binnenkomt, naar de slaapkamer. Dat lijkt misschien een ingewikkelde taak, maar dat valt reuze mee. In dit artikel lees je precies hoe je jouw tv op de slaapkamer installeert.

Meten is weten: begin hiermee

Als eerste moet je de afstand weten die de kabel moet afleggen. Denk hierbij ook aan de afstand die je nodig hebt om de kabel achter muren en plinten te leggen. Bereken hoeveel kabel je nodig hebt door alle losse afstanden bij elkaar op te tellen. Het is aan te raden altijd te zorgen dat je uitgebreid rekent. Je kunt iets teveel kabel gemakkelijk oplossen, te weinig niet.

De volgende stap: zoek een plek langs de plint waar geen stopcontacten en lichtschakelaars in de buurt zetten. Zorg dat je de elektriciteit uitzet en boor een gat om de kabel doorheen te trekken. Zo zorg je dat je niet geschokt raakt, als je per ongeluk toch een kabel raakt. Zaag daarna een gat waar de kabel ruim door past. Doe hetzelfde in de ruimte waar je de kabel naar toe wil trekken. Vervolgens boor je een gaatje in het frame van de vloer.

De kabel erdoor trekken

Om de kabel door de gemaakte gaatjes te trekken, is het aan te raden om vis tape te gebruiken. Begin boven en voer de kabel langs de muur naar onder. Dit kan een gepriegel zijn, maar zal uiteindelijk moeten lukken. Vervolgens maak je de vis tape los en trek je die weer naar boven langs de muur.

Vervolgens is het zaak dat je de kabel en aansluiting passend maakt. Afhankelijk van hoe de aansluiting is jouw huis is, kan dat extra werk kosten. Op het einde is het zaak de gemaakte gaatjes af te werken en alles netjes weg te stoppen. Een kabel naar boven trekken voor je tv kun je echt prima zelf!

Leave a Response