Wonen

Muurstickers: niet alleen voor de kinderkamer

462views

Muurstickers kopen mensen en bedrijven natuurlijk al langer, maar werden voorheen door mensen thuis vooral gebruikt zodat men niet naar binnen kan kijken in de vorm van raamfolie. Tegenwoordig worden dezelfde stickers ook meer en meer decoratief gebruikt, met name in kinderkamers en dat is een hele logische ontwikkeling. Muurstickers zijn makkelijk, vrij van rotzooi en bovendien goed te betalen. Daarbij komt: een sticker is een stuk minder blijvend van aard dan bijvoorbeeld verf of behang. Je trekt muurstickers er zo weer af. Je kunt je de vele voordelen van het gebruik van muurstickers vast voorstellen. In dit stuk lees je over de vele manieren waarop muurstickers gebruikt kunnen worden, en de voordelen van muurstickers ten opzichte van alternatieven.

Muurstickers als decoratie op de kinderkamer

Muurstickers kinderkamer: vroeger had ik een slaapkamer met als thema een onbewoond eiland. Mijn ouders hadden palmbomen, de zee en grote vissen op de muren geschilderd. Dat was hartstikke leuk, maar toen ik ouder werd groeide ik er wel uit. Het duurde daarna nog jarenlang voor we er eindelijk aan toe kwamen om het thema van mijn slaapkamer te verwijderen. Veel mensen zullen een soortgelijk verhaal hebben. Niet het einde van de wereld natuurlijk, daar ik mezelf gelukkig mag prijzen ouders te hebben gehad die zich druk maakten om het thema van mijn slaapkamer. Maar toch kan het gemakkelijker. Daarom zijn muurstickers een populair alternatief. Is je kind er klaar mee? Trek het van de muur en bestel iets nieuws, dat beter bij zijn huidige leeftijd past. De mogelijkheden zijn eindeloos. je kunt zelfs stickers laten personaliseren voor jouw kinderkamer. Succes gegarandeerd als een kind zijn/haar naam op de muur ziet staan.

Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk veel groter. Een kamer die net een bos lijkt, of een sprookjesland. Als je het kunt bedenken, kun je het met muurstickers creëren.

Folie op het raam

In Nederland zie je het vaak: de klassieke folie op het raam. We hebben nu eenmaal niet graag dat mensen naar binnen kijken, en zo’n folie is dan een goede oplossing die wel nog steeds veel licht binnen laat. De folie is op verschillende manieren en vormen op te plakken en kan best decoratief zijn.

Muurstickers als decoratie

Muurstickers worden daarnaast steeds populair als decoratie in woonkamers, keukens, slaapkamers en badkamers. Veel mensen laten teksten op de muur plakken. Ook in het bedrijfsleven worden muurstickers regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld het logo in de ontvangsthal van een bedrijf, of een boodschap in een kantoor.

De voordelen van muurstickers

De opkomst van muurstickers is niet gek. Muurstickers zijn stukken goedkoper dan alternatieven, en zijn enorm gevarieerd. Je verandert het thema in een ruimte binnen een handomdraai. Ook als het tijd wordt om de stickers te verwijderen, kost dit nauwelijks moeite. De stickers laten geen schade op de muur achter. Met een beetje warmte komt een muursticker er binnen enkele seconden af.

Muurstickers werken op alle gladde ondergronden: muren, deuren en ramen kunnen allen beplakt worden. Ze zijn lichtgewicht en uiterst goedkoop in vergelijking met alternatieven zoals het inhuren van een schilder. Ik kan je aanraden: als jij een ruimte wil versieren, kijk zeker weten naar muurstickers. Het aanbod zal je niet teleurstellen. Daarvan ben ik zeker!

Leave a Response