Tips

Op zoek naar hoofdkussens?

hoofdkussen
1.4Kviews

Je kent het wel, het gevoel van een heerlijke nachtrust. Je voelt je energiek, uitgerust en klaar de dag te beginnen. Goede hoofdkussens zijn bepalend voor de kwaliteit van je slaap. Je geeft je lichaam en geest rust zodat je kan herstellen van de dag. Met een juiste slaaphouding zorg je dat je je lichaam optimale ontspanning geeft. Een goed matras is hier net zo belangrijk voor als goede hoofdkussens. Je lichaam dient recht en ontspannen te liggen, zodat er geen druk op je benen en wervelkolom ligt. Met een goed kussen ligt je nek recht en ontspannen en is het gewicht van je hoofd gelijkmatig verdeeld. Zo ligt er geen druk op je wervels en kunnen je spieren ontspannen.

 

Uit welke soorten hoofdkussens kan je kiezen?

Wanneer je nieuwe hoofdkussens wilt kopen, is er een breed scala aan keuzes. Welke past bij jou, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hou je bijvoorbeeld van een licht en zacht kussen? Of vind je een stevig zwaarder kussen fijner? Er zijn verschillende soorten vullingen waar je uit kan kiezen zoals memory foam of (synthetische) dons. Je selecteert je kussen ook op het budget, waar veel verschil in zit. Het goedkoopste kussen kan je al voor een paar euro kopen, maar dit kan ook oplopen tot honderden euro’s. Bedenk wel dat je iedere dag 7 tot 8 uur op het kussen ligt, dat is op jaarbasis wel meer dan 2500 uur! Voorkom slaapproblemen en nekklachten door te investeren in kwaliteit hoofdkussens.

 

Hoe vind ik de juiste hoofdkussens?

Er zijn veel soorten en maten waar je uit kunt kiezen. Qua vullingsmateriaal kan je bijvoorbeeld kiezen uit wol, polyester, memory foam, katoen of latex. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Je wilt ten eerste dat je kussen lekker licht en goede steun biedt aan je lichaam. Verder is hygiëne belangrijk. Hoofdkussens verzamelen dode huidcellen, schimmel en huisstofmijt. Sommige materialen zoals wol en katoen zijn bestendig tegen en schimmel en huisstofmijt. Dit zorgt ervoor dat de kussens langer fris blijven. Ook voorkomt dit allergische reacties, die door huisstofmijt veroorzaakt kunnen worden. Naast vulmateriaal selecteer je ook op de vorm van de hoofdkussens. Er zijn ook verschillende vormen en groottes te verkrijgen.

 

Is je slaaphouding van invloed op het soort kussen wat bij jou past?

Je slaaphouding is zeker van invloed op het type kussen wat bij jou past. Slaap je vooral op je rug? Let dan op dat je kussen niet te hoog ligt. Jouw wervelkolom en nek moeten in horizontale positie zijn voor een comfortabele houding. Wanneer je hoofd hoger ligt, geeft dit spanning op je nekspieren en kan dit klachten veroorzaken. Wanneer je vooral op je zij slaapt, heb je een kussen met voldoende vulling nodig om steun aan je hoofd en nek te geven. Buikslapers hebben een laag en zacht kussen nodig. Hierbij is het belangrijk dat het hoofd niet te hoog ligt en op die manier spanning veroorzaakt. In onze slaap draaien we gemiddeld wel 40 keer en wisselen we de houdingen af. Het is dus belangrijk dat hoofdkussens zich gemakkelijk vormen naar onze lichaamshoudingen. Op deze manier kan je verzekerd zijn van een ontspannen slaaphouding voor optimale nachtrust.

Leave a Response