AmbitieHappinessModePersoonijkTips

Outfits van jong tot oud

Outfits van jong tot oud
1.12Kviews

Vroeger droeg je kleding die je mooi vond, nu let je meer op wat in is. Het verschil? Het maakte vroeger wat minder uit. Dan moet je vooral denken aan de bassischool jaren. Op de middelbare school werd uiterlijke verzorging en haarverzorging het allemaal al wat belangrijker. Er hing een kledingstijlcultuur. Zo had je groepjes met gothic, merk of skaterkleding. Nu je ouder bent is het belangrijker dat je je goed voelt in de kleding. Natuurlijk wil iemand zich mooi voelen en het vooral ook leuk vinden. Hoe je daar de beste keuze in kan maken, wordt hieronder besproken.

Welke outfit bij welk figuurtype?

Online is genoeg inspiratie te vinden over leuke outfits. Maar bijvoorbeeld ook wat bij welk figuur past. Van jong tot oud en van man tot vrouw. Denk bijvoorbeeld bij vrouwen aan een zandloper figuur. Brede schouders en heupen, lange benen en een smalle taille. Strakkere jurkjes zouden jouw figuur meer aan kunnen zetten. Voel jij je niet zo prettig in strak, dan kan een broek met een mooi shirtje met V-hals ook een goede keuze zijn. Je kan op internet gemakkelijk zoeken naar figuurtypes en je krijgt een duidelijke afbeelding met verschillende figuren en adviezen. Zo krijg je meer inzicht in welke kleding beter bij jou past.

Advies op maat

Zoals gezegd kan je online op onderzoek uitgaan. Op YouTube vind je een scala aan mannen en vrouwen die jou advies geven met behulp van hun kledingkast. Het is toegankelijk en makkelijk en wellicht kan dat je al helpen. Het kan zijn dat je nog steeds twijfelt ondanks het onlineonderzoek. Dan is het altijd mogelijk om advies te vragen in een winkel. Of je zoekt online iemand op die kledingadvies op maat geeft. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk. Je hoeft niet eens fysiek aanwezig te zijn om advies te krijgen. Videobellen is ook nog een optie, mocht de adviseur in kwestie bijvoorbeeld te ver weg wonen. Een tal van opties om de outfit(s) van je dromen te scoren.

Wat doe je met oude kleding?

Wanneer je merkt dat je sommige kleding ontgroeid bent, is het fijn om te weten wat je er dan mee kan doen. Tegenwoordig kan je kleding online verkopen en sommige winkels nemen kleding aan. Dit zijn dan vaak secondhand winkels. Het nadeel aan de tweede optie is dat je niet weet hoeveel je gaat verkopen, je hebt er zelf niet altijd zicht op. In een fysieke winkel lever je jouw kleding in en ligt het voor een aantal weken in de winkel. Daarna kan je kijken hoeveel je op hebt gehaald en dat bedrag vaak contact ophalen. Als er kleding overblijft kan je de keuze maken om het te houden of het wordt gedoneerd aan een goed doel. Online moet je er meer moeite insteken, maar heb je wel meer overzicht. Het is dus net wat jou meer aanspreekt.  

Leave a Response