PersoonijkWonen

Relatietherapie weekend: laagdrempelige therapie voor je relatie

Relatietherapie weekend
644views

Een relatietherapie weekend kan een prettige optie zijn als je het gevoel hebt dat je relatie niet helemaal loopt. Je bent vast wel bekend met het idee om naar een mediator of coach te gaan, maar dat is niet altijd een fijn idee. Misschien roept het wel beelden op van een steriele behandelruimte en een strenge psycholoog. Een weekendje weg kan dan wonderen doen. Net zoals bij koppeltherapie zullen jullie begeleiding krijgen, maar het is in ieder geval in een fijne omgeving waar iedereen zich op zijn gemak zal voelen.

Wat kan je verwachten van een relatietherapie weekend?

Een relatietherapie weekend is er vooral op gemaakt om laagdrempelig te zijn. Deze weekenden voelen als het om locatie gaat als een vakantie. Je kan aan zee in een bed and breakfast deze manier van coaching volgen, maar ook een viersterrenhotel kan tot de overnachtingsmogelijkheden behoren. Er wordt alles aan gedaan om een klinische manier van (be)handelen te vermijden. Er zijn verschillende pakketten waarin een divers aantal behandelingen wordt meegenomen. Welke van deze pakketten je ook kiest, het is relatief kort. Je hoeft niet bang te zijn dat je een jaar lang een intensief traject moet volgen.

Wat wordt er zoal behandeld in een relatietherapie weekend?

Niet elk relatietherapie weekend is hetzelfde. Wanneer je een kort weekend boekt, zal je wat minder de diepte in gaan met de paar sessies die daarbij horen. Bij een langer weekend krijg je meer sessies en ga je dus ook meer bespreken en oefenen. Maar je kan er hoe dan ook op rekenen dat er in de behandeling naar voren komt wat de knelpunten in jullie relatie zijn en hoe jullie daar samen aan kunnen werken.

Een uitgebreid relatietherapie weekend

In een relatietherapie weekend van meer dan twee dagen, moet je je opmaken voor een intensieve periode. Je gaat ontdekken waar bepaald gedrag vandaan komt, op wat voor manier en hoe jullie iets van elkaar verlangen. Ook zullen jullie tips en oefeningen krijgen hoe je bepaalde gedragsverandering in gang kan zetten. Dit is niet altijd even leuk en makkelijk, maar zo heb je wel relatief snel een nieuwe en goede kijk op je huidige relatie.

Meer weten? Kijk op Sabinewensing.com voor informatie.

Leave a Response