Wonen

Tips om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen

1.03Kviews

Eindelijk heb je de makelaar uit Apeldoorn aan zijn mouw getrokken en hij heeft een fantastisch mooi huis voor je gevonden. Je gaat verhuizen! Hier was je al zo lang op aan het wachten. Toch kan verhuizen nog aardig stressvol zijn, vooral als je het grootste gedeelte alleen moet doen. Niet getreurd, er zijn een heleboel tips te vinden die ervoor zorgen dat de verhuizing zo soepel mogelijk loopt.

Begin op tijd

Als je een huis hebt gekocht, kan het vaak nog even duren voordat je de sleutel krijgt. Eigenlijk is dat best handig, want zo heb je ruim genoeg de tijd om alles in te pakken en na te denken over hoe je het nieuwe huis wil inrichten. Het inpakken van al je spullen gaat vaak meer tijd in zitten dan je denkt. Begin daarom op tijd! Zo kan je nog een beetje uitlopen als het toch langer duurt dan je dacht.

Pak kamer voor kamer in

Dat is vooral heel handig bij het weer uitpakken van de spullen. Schrijf op de doos wat er in zit. Zo herken je van een afstand al welke spullen erin zitten. Nog een tip: zet ook op de doos waar deze naartoe moet in het nieuwe huis. Zo heb je de spullen al in de juiste ruimte staan. Ook is het handig voor eventuele hulp die je meehelpt. Zo voorkom je dat zij steeds moeten vragen waar iets naartoe moet.

Maak lijstjes

Er zijn heel veel dingen die geregeld moeten worden tijdens een verhuizing. Denk aan het inpakken van spullen, het kopen van nieuwe meubels en het doorgeven van adreswijzigingen. Het is helemaal niet gek dat je op den duur het overzicht een beetje verliest. Het maken van lijstjes is daarom extra handig, omdat je zo kan afstrepen wat je gedaan hebt, dan blijf je er niet mee zitten in je hoofd. Hang dit lijstje op aan bijvoorbeeld de koelkast, zodat je hem nooit kwijt raakt.

Leave a Response