Happiness

Verschillende stijlen trouwjurken

1.1Kviews

Er zijn ontelbaar verschillende soorten trouwjurken, net als dat er ontelbaar verschillende soorten lichamen zijn. Elk lichaam is anders, en daarom zijn er ook zoveel verschillende trouwjurken. Bij elk lichaamstype past er weer een ander soort jurk. Ga jij binnenkort nou trouwjurken passen en weet je niet goed wat er past bij je lichaam? De medewerkers in de winkel kunnen je uitstekend van advies voor zien. In dit artikel lees je wat er te halen valt qua soorten trouwjurken.

Zeemeerminnenjurk

Een zeemeerminnenjurk wordt gekenmerkt door een strak lijfje, wat onderaan de benen iets wijder uitloopt. Het lijkt daardoor een beetje op een zeemeerminnenpakje wat je aanhebt. Dit type jurk komt goed tot zijn recht als je lang en slank bent. Je benen en heupen worden geaccentueerd. Bij deze jurk is het de bedoeling dat de jurk vanaf de knie begint uit te lopen. Als je niet zo lang bent, kan het zo zijn dat de jurk ver onder de knie pas begint uit te lopen, waardoor de jurk niet helemaal goed tot zijn recht komt.

Ball gown

Een ball gown jurk wordt ook wel prinsessentrouwjurk genoemd. In sprookjes en tekenfilms zie je de prinses vaak een dergelijke jurk dragen, waardoor hij dus een prinsessenjurk genoemd wordt. Het idee van de jurk is dat het lijfje strak zit, en vanaf boven de heupen wijd uit loopt. Vaak heeft de onderkant van de jurk een soort hoepel erom heen zitten, waardoor de jurk ook wijd blijft staan. Deze jurk is voor iedereen geschikt, en wordt vaak gebruikt om bredere heupen te verbloemen.

A-lijn jurk

Als je een A-lijn jurk draagt, lijkt de vorm op de letter A, vandaar de naam. Deze jurk flatteert de taille en loopt daarna iets wijder uit naar beneden, maar niet zo wijd als bijvoorbeeld een prinsessenjurk. In principe is deze jurk geschikt voor alle lichaamstypen. Het benadrukt de taille en kan eventueel bredere heupen enigszins maskeren. Deze jurk wordt bestempeld als romantisch en heeft minder drama als bijvoorbeeld de ball gown jurk.

Leave a Response