Tips

Van een verslaving afkomen

afkickkliniek
359views

Veel mensen in Nederland zijn verslaafd aan iets. Dit kan vanalles zijn, van alcohol tot gokken. Je kan een verslaving dan ook zien als een chronische ziekte met zowel biologische, persoonlijke en sociale gevolgen. Wanneer je last hebt van een verslaving is het belangrijk dat je hulp zoekt om van zo´n verslaving af te komen. Het is namelijk een stuk lastiger om te stoppen als dat de meeste mensen denken.

 

Wat is een verslaving precies?

Mensen weten vaak niet precies wat een verslaving inhoudt. Wanneer iemand regelmatig gokt, drinkt of drugs gebruikt betekent dit niet dat diegene meteen verslaafd hieraan is. We spreken van een verslaving als er een situatie is waairn iemand fysiek en/of mentaal niet meer zonder een middel of gewoonte kan. Als gebruiker ben je de controle verloren over het gebruik en dit heeft een negatieve impaxt op je normale leven. Merk je dit bij jezelf? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een afkickkliniek.

 

Verschillende soorten verslavingen

Zoals we al aangaven kan je aan enorm veel dingen verslaafd zijn. Je kan deze dingen onderverdelen in twee soorten verslavingen, namelijk verslavingen aan stoffen (denk hierbij aan alcohol en drugs) en verslavingen aan gedrag (denk hierbij aan gokken en gamen). Er komen steeds meer soorten verslavingen bij. Dit komt grotendeels omdat dingen als gamen en gokken steeds makkelijker worden gemaakt en daarom ook voor meer mensen een last kunnen vormen.

 

Problemen van een verslaving

Wanneer je iets regelmatig doet is het vaak geen probleem, maar wanneer je last krijgt van een verslaving kan dit een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Het is lastig om zelf te stoppen en je problemen worden vaak steeds groten. Zo krijgen veel mensen last van geldproblemen. Hiernaast verwaarlozen veel verslaafden hun sociale contacten waardoor ze er alleen voor lijken te staan. Mensen hebben meer nodig om hetzelfde gevoel te krijgen en dwalen steeds verder af. Hoe verder je in de problemen komt, hoe lastiger het is om weer op het juiste pad te komen. Echter is het natuurlijk om in elke stage van een verslaving hulp te zoeken. Doe dit dan ook wanneer je merkt dat je hier last van krijgt.

Leave a Response