Tips

Welk raamdecoratie isoleert het beste?

384views

De zomer is weer over, en de koude wintermaanden komen er weer aan. Daarnaast stijgen de gasprijzen ook nog eens enorm. Het is erg handig en voordelig om naar manieren te kijken hoe je je huis het beste kan isoleren. Een stap verder naar een beter geïsoleerd huis is het kiezen van de juiste raamdecoratie. Door de juiste raamdecoratie te kiezen zorg je er dus voor dat jij minder betaalt, maar ook nog eens het milieu. Maar wat is nou dan het beste om te kiezen?

Heerlijke temperaturen in de kamer

Door een geïsoleerde raambekleding voor je raam te hangen, wordt je huis een stuk comfortabeler. Dit komt vooral omdat de stof van het gordijn warmer zal zijn dan het vensterglas. Zo blijft de warmte in het huis zitten. Om deze reden wordt het ook wel een wintergordijn genoemd. Een ander voordeel van raamdecoratie is het verminderen van tocht in huis. Als gevolg hiervan hoeft de verwarming misschien niet eens zo hoog te zijn als normaal.

Welk raamdecoratie werkt het beste?

Om dus goed de wintermaanden in te gaan, moet je de juiste gordijnen uitkiezen. Er zijn meerdere soorten raamdecoratie en het ene gordijn heeft een betere werking dan de ander.

Verduisterende gordijnen

Doordat deze stof van een dikker materiaal is gemaakt, zorgen verduisterende gordijnen voor een betere isolatie. Koude lucht van buiten wordt tegengehouden door dit isolerende gordijn. Dit verbetert de isolatie van uw huis en houdt de warmte binnen. Kies dus voor verduisterende gordijnen met voering. Hoe dikker het materiaal, hoe warmer het huis.

Plisségordijnen

Naast verduisterende gordijnen werken plisségordijnen ook heel goed. De reden hiervoor is dat de stof door elkaar heen is geplooid, wat uiteindelijk een vorm krijgt van een honingraatstructuur. Alleen dit al zorgt voor een isolerende werking. Daarnaast heb je de keuze tussen enkel en duo plisségordijnen. Als je voor een optimale isolerende werking gaat, is de duo plissé gordijnen de juiste. Laat ze op maat maken en je isolatie kan niet beter!

Bekijk hier plisségordijnen op maat

Leave a Response