Tips

Verschillende soorten stopcontacten op een rijtje

stopcontact
404views

Stopcontacten hebben we overal in ons huis zitten. Zonder stopcontacten zouden we geen televisie kunnen kijken of onze wasmachine aan kunnen zetten. We hebben stopcontacten tegenwoordig voor allerlei dingen nodig. Onbewust maken we er de hele dag gebruik van. Er zijn dan ook stopcontacten in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig zijn er zelfs ook stopcontacten met andere functies. In dit artikel bespreken we een aantal verschillende stopcontacten met je.

 

Opbouw stopcontact

Vroeger waren de opbouw stopcontacten de meest gebruikte stopcontacten die er waren. Dit type stopcontact zit als het ware op de muur waarbij de leidingen ook zichtbaar op de muur zijn. Vroeger werden deze stopcontacten vaak geplaatst omdat het niet mogelijk was om de leidingen in de muur te verwerken. In garages zie je dit soort stopcontacten nogsteeds wel eens terugkomen, aangezien hier het uiterlijk van het stopcontact niet heel belangrijk is.

 

Inbouw stopcontact

Met name in nieuwere woningen zie je eigenlijk vooral inbouw stopcontacten. Dit vinden mensne namelijk een stuk mooeier als de opbouw stopcontacten, aangezien ze een stuk compacter zijn.

 

Buiten stopcontact

Een buiten stopcontact is een speciaal stopcontact die geschikt is voor buiten. Deze stopcontacten zijn speciaal ontworpen zodat ze tegen alle verschillende weeromstandigheden kunnen. De IP beschermingsgraag drukt de mate uit in hoeverre een stopcontact beschermd is tegen vuil en vocht.

 

Stopcontact met USB

Doordat we tegenwoordig enorm veel apparaten gebruiken die stroom nodig hebben is er vaak een tekort aan stopcontacten. Een stopcontact met USB is een trend die hierdoor is ontstaan. Met deze stopcontacten kan je direct uit de muur je telefoon opladen. Zo is er dus geen tussenblokje meer nodig.

Leave a Response